Waarom haartransplantaties steeds populairder worden

Haartransplantatie, haarimplantaties, graft: er zijn veel namen voor een cosmetische procedure die de afgelopen tien jaar ongelooflijke veel winst in populariteit heeft gemaakt. Niet alleen mannen worden geconfronteerd met haaruitval en kaalheid. Veel vrouwen hebben ook last van dunner wordend haar. En zowel mannen als vrouwen wenden zich steeds vaker tot haartransplantatie procedures om hun uiterlijk te verjongen. Hoe werken haartransplantaties precies?

Wat is een haartransplantatie precies?

De reden dat haartransplantaties de afgelopen jaren zo populair zijn geweest, is dat ze minder invasief zijn geworden. Tegelijkertijd leveren ze betere resultaten op.

Haartransplantatie is een groot woord. Het klinkt alsof je een hele hoofdhuid neemt en naar een ander hoofd verplaatst. Zo is het natuurlijk niet. Haartransplantaties zijn cosmetische ingrepen waarbij het eigen haar van een persoon wordt getransplanteerd van het ene gebied van het hoofd (donorgebied) naar het andere (ontvangende gebied). Als je dunner wordend haar, een terugtrekkende haarlijn of een groeiende kale plek bovenop hebt, is een haartransplantatie een geweldige manier om dat haar te vervangen. Hiermee kunt u deze gebieden aanvullen met goed groeiend haar uit uw eigen hoofd.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Er zijn verschillende methoden voor haartransplantatie. Tijdens de klassieke "Folliculaire Eenheidstransplantatie" (FUT-procedure) identificeert de arts eerst een gebied als donor, meestal aan de achterkant van uw hoofd. Hij verwijdert vervolgens een strip of meerdere stroken haar die in het ontvangende gebied moeten worden geplaatst. Zoals je je kunt voorstellen, laat dit een vrij groot stuk hoofdhuid achter om te worden gesloten. Het resulterende litteken kan vrij prominent zijn. Vooral voor mannen kan dit een ongemak zijn, omdat dit litteken moeilijk te bedekken is met kort gehouden haar.

Fut-haartransplantatie, ook wel de Strip-methode genoemd, wordt al lange tijd gebruikt bij haarherstel. Het wordt nog steeds door veel klinieken toegepast, simpelweg omdat het alles is wat ze ooit hebben gekend.

Nieuwe methode

Er zijn echter betere en minder invasieve haartransplantatieprocedures ontstaan. Een dergelijke methode is de "Follicular Unit Extraction" of FUE-procedure die mogelijk wordt gemaakt door moderne technologie. Aan de voorhoede van deze technologie staat de NeoGraft methode, die voor het eerst in Europa werd ontwikkeld. Tijdens een NeoGraft haartransplantatie worden individuele haarfollikels met pneumatische druk uit het donorgebied gehaald. Ze worden vervolgens voorzichtig opnieuw in het ontvangende gebied van de hoofdhuid gebracht met een kleine pinprick. Dit is een tijdsintensief werk voor de chirurg, maar heeft wel het beste resultaat!

Dankzij een toenemend aanbod zijn haartransplantatie kosten aanzienlijk gedaald. Maar in Nederland zijn nog betrekkelijk weinig aanbieders te vinden, en betaal je alsnog de hoofdprijs. Veel mensen kiezen daarom voor een haartransplantatie istanbul, waar het medisch toerisme enorm groot is. Turkije biedt als en van de weinige landen 'all inclusive' haartransplantaties aan, inclusief vlucht en verblijf. En vaak betaal je daar minder voor dan in Nederland. Dat maakt haartransplantaties in Turkije enorm populair!

Laat een reactie achter