Verhuizen en inrichten

Ga jij binnenkort verhuizen? Hartstikke leuk, zeker omdat je dan weer mag nadenken over een unieke inrichting. Het is dan ook wel handig om op de hoogte te zijn van de woontrends. Misschien zitten er wel trends tussen die jou aanspreken. Doe daarom snel inspiratie op en leef je uit met het inrichten van jouw nieuwe huis.

Thuis is een rustplek

Dagelijks is iedereen druk in de weer. Kinderen naar school brengen, reizen naar werk en boodschappen doen. Aan de taken die je hebt, lijkt geen einde te komen. Daarom is het belangrijk om thuis een rustplek te creëren. Dit is dan ook een populaire woontrend. Steeds meer mensen kiezen voor neutrale tinten thuis. Het gaat hierbij om de basiskleuren zoals grijs, beige, wit en zwart. Als je dit combineert met een minimalistische inrichting, creëer je echt een rustplekje thuis. Tenslotte is de vloer belangrijk voor de inrichting van je nieuwe huis. Zoek dan ook snel naar een parket groothandel of laminaat groothandel Den Haag.

Natuurlijke materialen en organische meubels

Een populaire woontrend is het gebruiken van natuurlijke materialen. Zo zien we steeds meer hout, graniet, bamboe en marmer terug in het interieur. Het leuke aan natuurlijke materialen is dat je hiermee het gevoel dat je buiten hebt naar binnen kunt brengen. Ga voor fris- en openheid. Als we het hebben over natuurlijke materialen dan sluit de trend van organische meubels hier goed bij aan. Als je in de buitenlucht rondloopt, zie je geen strakke lijnen. Om je heen heeft alles een andere vorm. Dit idee halen bekende meubeldesigners naar binnen door meubels te ontwerpen met ronde vormen en glooiende contouren. Ga je voor een bank met zachte rondingen? Dan is het leuk om ook een kleed en salontafel in dezelfde stijl aan te schaffen. Je kunt veel dingen met elkaar combineren en je zult zien dat je uiteindelijk een stijlvolle inrichting weet te creëren.  

Duurzaam wonen

Het thema duurzaamheid valt niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Ook thuis speelt duurzaamheid een belangrijke rol. In ieder geval op het gebied van interieur. In toenemende mate bieden bekende designmerken milieuvriendelijke meubels aan. Deze meubels zijn niet alleen gemaakt van duurzame materialen, ook zijn bij het productieproces milieuvriendelijke keuzes gemaakt. Wil jij jouw huis mooi inrichten en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu? Ga dan mee in de trend van duurzaam wonen. Hoe weet je dat de meubels die je koopt daadwerkelijk duurzaam zijn? Alle milieuvriendelijke meubels worden voorzien van duurzaamheidskeurmerken. Op die manier weet je zeker dat je duurzaam koopt. 

Laat een reactie achter