Vakantiefoto\’s

We kunnen weer steeds makkelijker op reis. Veel landen op de wereld beginnen het coronavirus in te dammen en gooien de grenzen weer open voor publiek. Als je op reis gaat is niets leuker dan de mooiste foto’s maken om later te delen met vrienden en familie. Wat voor soort fotocamera past bij welke soort reis? Waar moet je op letten? We behandelen het in dit blog!

Feestvakantie

We hebben het ongetwijfeld allemaal wel eens gedaan: een ordinaire feestvakantie. Lekker met je maten in de brandende zon tot het gaatje en hopen dat je ouders er niet te veel van meekrijgen. In zulke situaties kan je het best zo min mogelijk met je telefoon doen. Ga liever voor een authentieke analoge camera. Zo kan je voor ongeveer 15 euro een wegwerp onderwatercamera halen. Dierop zitten 27 kleurenfoto’s die je, de naam zegt het al, ook onderwater kan nemen. Zo kan je bij het zwembad en in de club de leukste en origineelste foto’s maken.

Ook een normale analoge camera zal het goed doen. Deze scoor je bij ongeveer elke kringloop wel voor minder dan vijf euro. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een rolletje, die je voor rond de zeven euro kan kopen.

Bij beide analoge camera’s dien je het rolletje voorzichtig uit de camera te halen en deze in te leveren bij een fotopunt. Die kunnen het afdrukken als losse foto’s of fotoboek, of de foto’s als een digitaal bestand naar je sturen.

Natuurvakantie

Ga je op safari of trektocht in de bergen? Dan is het leuker om een camera te halen met goede zoomfunctie. Zo kan je het doen lijken alsof je dicht in de buurt staat van het dier, zonder dat dit daadwerkelijk zo is. Zorg dat de stabilisator op de camera ook goed zijn werk doet, mocht je willen fotograferen tijdens het rijden.

Citytrip

In de stad is het altijd levendig, zeker bij nacht. Ga daarom voor een camera met snelle lens en grote sensor. Deze specs zullen ervoor zorgen dat je goed kan fotograferen met weinig licht en dat snelle bewegende objecten als auto’s en fietsers geen problemen zullen veroorzaken. Een compacte camera is ook handig bij een citytrip. Zo hoef je tijdens lange wandeltochten niet de gehele tijd een zware joekel om je nek te dragen, maar stop je hem zo in je buideltasje.

Het maakt dus wel degelijk uit welke soort camera je kiest bij de verschillende types vakanties. Toch hebben ze allemaal wat gemeen: ze staan prachtig in je gloednieuwe fotoalbum die je vol trots kan laten zien aan familie en vrienden!

Laat een reactie achter