Resin art voor thuis, hoe gaat dit in zijn werk?

De laatste tijd komt er op het internet steeds meer voorbij over Resin Art. Dit klinkt als een lastig fenomeen, maar dat is het niet. Dingen als boomstronken of houten tafels worden volgegoten met epoxy, de epoxy vult de gaten in het hout waardoor het een mooi effect creëert. 

Wat is Resin art? 

Resin art is nog niet echt bekend in Nederland, maar wel steeds meer mensen ontdekken de afgelopen tijd de voordelen ervan. Resin art is een kunstvorm waarbij je epoxy giethars gebruikt. Je kan bij dit type kunstvorm allerlei objecten gebruiken. Je kan schilderijen maken, maar je kan ook objecten van hout en juwelen gebruiken voor deze kunstvorm. Resin is een vorm van epoxy en epoxy is een polymeer die een chemische reactie heeft waardoor de vloeistof verandert is een vaste vorm. Epoxy kopen is zeer eenvoudig. Doordat epoxy een hardende eigenschap heeft, kun je allerlei verschillende lagen op elkaar maken. Met deze kunstvorm kun je alle kanten op en er helemaal je eigen draai aan geven. 

Wat heb je nodig voor deze kunstvorm?

Als je te werk gaat met epoxy hars, dien je voorzichtig te werk te gaan. Epoxy heeft veel chemische stoffen in zich en het is dus niet fijn om de hars op de huid te krijgen. Het is dus van belang om handschoenen aan te doen tijdens het maken van jouw kunstwerk.  Zorg er wel voor dat het handschoenen zijn waar de chemische stoffen niet doorheen kunnen komen. Wat ook fijn is om te hebben, is een onderkleed. Op dit kleed kun je veilig werken aan jouw kunstwerk. Hiermee voorkom je dat de hars overal op komt te zitten. Als je met epoxy wilt werken dien je ook roerstaven te hebben. Je hebt namelijk verschillende kleuren hars en elke kleur moet in een andere beker.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het maken van resin art is erg makkelijk. De epoxy giethars bestaat namelijk uit 2 componenten. Allereerst moet je deze 2 componenten met elkaar mengen. Vul verschillende bekers met de diverse kleuren hars. Pak je object erbij en giet de verschillende kleuren hars over het object. Speel er een beetje mee en op een gegeven moment heb jij jouw gewenste eindresultaat.

Resin art is een steeds populairder wordende kunstvorm. Het is een brede kunstvorm waar je allerlei kanten op kunt gaan. Als je een middagje vrij hebt, is het leuk om een keer te experimenteren met resin art. Hopelijk heb je iets aan deze tips! Ik hoop dat je er na het lezen van deze blog zelf ook eens mee aan de slag wil gaan! 

Laat een reactie achter