Over

Over

Over mijzelf:

Velen zullen mij kennen onder mijn nickname Joopieboy waarmee ik ook op diverse fora actief ben. In het echt luister ik naar de voornaam Johan. Ik ben woonachtig in Brabant onder de rook van Eindhoven, gespecialiseerd in de Industriƫle Automatisering en werkzaam als Hardware Engineer en ervaring in project- en panelenmontage, machinebouw en machinebekabeling en kleinschalige seriematige projecten, samen met testen en inbedrijfstellen van stuurkasten en panelen. Voor meer info, zie mijn LinkedIn.

Techniek en ook de richting elektro is niet toevallig gekomen. Als kinds zijnde sloopte ik al dingen uit elkaar en was ik al actief met Knexx en (technisch) Lego. Later wat klein elektro geknutsel en nu naast mijn werk ook allerlei knutselprojecten en hobby dingen zoals diverse elektronica dingen, audio of computers. Of het nu kleine printplaten zijn, elektronische apparaten of componenten die in een auto zitten of ingebouwd moet worden, daar houd ik mij graag mee bezig.

Met computers ben ik via een kennis het wereldje ingerold. Die heeft mij een hoop geleerd en van daaruit is de hobby ook verder gegroeid. Uiteindelijk enkele jaren als vrijwilliger gewerkt voor een school met speciaal onderwijs. Daar was geen groot ICT budget dus knapten wij de ‘oude’ computers op van mensen die daar dan weer gebruikt konden worden.

Verder mijn auto hobby, niet heel verbazend omdat ik als klein kind al gek was op auto’s. Met mijn een eerste auto, een Renault 19, is de hobby helemaal uit de hand gelopen. Daar heb ik echt mee leren sleutelen en veel leuke dingen mee meegemaakt. Naast mijn studie en met het begin van mijn werkzame leven nog een 3,5 jaar als weekendhulp bij een Volvo garage gewerkt om daarna een periode wat minder actief met de hobby te zijn. Tijdgebrek en omstandigheden, maar bepaalde dingen vind ik nog steeds leuk om te doen en om ermee bezig te zijn.

De motor is wat later in beeld gekomen ondanks dat dit ook wel mijn interesse had. Op mijn 21e mijn rijbewijs gehaald (dat was toen de leeftijd voor een zwaar rijbewijs) en vrij snel daarna mijn eerste motor. Tegenwoordig rijd ik dagelijks op de motor en de weekenden en vakanties de leuke kilometers.

Over Joopiesplace:

Vanuit mijn hobby’s is in 2008 Joopiesplace ontstaan met als idee om online een eigen plek te hebben om dingen te laten zien, maar ook praktisch om foto’s op te kunnen slaan. De naam is dan ook voort gekomen uit een combinatie van mijn nickname Joopieboy en het woord place, een voor plek van Joopie dus. Daar komt ook een beetje de naam van mijn NAS uit voort, Dumpplace.

Het idee voor een eigen site is inmiddels aardig uitgelopen van een enkele handgeschreven hobbypagina op een eigen server (voor de kenners in de begintijd voor 2008 was het Joopiesplace.8s.nl) tot inmiddels meer blog over nieuwtjes, dingen die ik heb gekocht, waar ik mee bezig ben, uitleg over diverse onderwerpen, etc.