Opberg en orden ideeën voor elk huishouden

Ken je dat gevoel: de woonkamer of de keuken binnenlopen en denken, jeetje, hier moet opgeruimd worden? Soms is het fijn om dat te doen aan de hand van leuke inspiratie!

Een wandrek

Als je spullen nergens meer inpassen, waarom dan niet aan de muur? Wandrekken worden steeds populairder met als gevolg dat ze ook in steeds meer modellen verkrijgbaar zijn. Dus je kunt ze helemaal naar je eigen smaak inrichten. In de keuken is het heel tof om keukengerei op te hangen, dit geeft een unieke sfeer en in combinatie met een paar planten en kookboeken heb je al snel een hele hippe keuken, zonder grote veranderingen aan te hoeven brengen en nog belangrijker: beter en overzichtelijker opgeruimd.

Plastic doosjes

Opruimen kan betekenen dat je je spullen verplaatst naar een efficiëntere plek omdat je er dan sneller gebruik van maakt of vooral omdat het huis netter oogt. Maar dit geldt niet alleen voor de dingen die je op t eerste gezicht ziet, dit geldt ook voor de spullen achter de deurtjes en in de laadjes. Het nadeel van veel opbergruimtes is dat het lastig is om er orde in aan te brengen, al snel gaan al die plekjes op rommelplekjes lijken en dat is het tegenovergestelde van wat je wilt. Hiervoor zijn plastic doosjes en plastic zakjes heel handig. Je kunt ze voor heel veel dingen gebruiken, en ook nog hergebruiken. Het zorgt voor overzicht omdat je de spullen een specifieke plek geeft in plaats van dat het door elkaar ligt.

Lades maken

Spullen liggen het best verborgen in lades. Het toffe van lades is dat ze onderdeel zijn van het meubelstuk dus daardoor de spullen in de lades ook niet verraden. Heb je behoefte aan een rommelplek? Dan zijn lades heel handig, al is het wel een aanrader om ook daar orde in aan te blijven brengen. Anders ben je alsnog de hele tijd je spullen kwijt. Je kunt ook lades apart kopen, bijvoorbeeld lades voor onder de bank of onder het bed. Dit zijn grote lage maar brede bakken, vaak op wieltjes, waar je een hoop spullen in kwijt kan zonder dat het ergens slingert.

Multifunctionele meubels

Een tafel met lades, een salontafel met een extra plank, manden voor planten, het zijn eigenlijk stiekeme ruimtes waar je ook spullen kan neerleggen. Het leuke hiervan is dat je de meubel aankleed door de ruimte te gebruiken voor spullen. Het nadeel hiervan is dat het rommelig kan gaan ogen maar dat heb je helemaal zelf in de hand.

Laat een reactie achter