Suzuki GSX-R 750 K4

Suzuki GSX-R 750 K4

Na een aantal jaar heel wat kilometers gereden te hebben met de GSX-F werd het tijd voor wat anders. Ik liep tegen een aantal dingen aan die het net niet waren of die ik meer wilde, met name meer koppel. Het rechte en relatief hoge stuur en de rechtere zit vanwege toer-sport zorgde er bij mij door mijn lengte ervoor dat ik op langere afstanden erg veel last van mijn knieƫn en schouders/rug kreeg.

De vering, de remmen zijn allemaal wel prima maar niet meer dan dat. Ondanks afstellen van de vering veel last van cuppende banden, wat wel ook een Bridgestone dingetje is en zo nog wel wat dingen. Oftewel tijd voor iets anders, en eigenlijk om een soort van jongensdroom uit te laten komen. Vandaar dat ik bij een Gixxer ben uitgekomen. Bewust dit iets oudere model met een ruimer frame, maar wel een 2004-2005 model waar zoveel mogelijk moderne dingen en verbeteringen opzitten.


Gekocht bij Bas van BPH motoronderdelen in een zoveel mogelijke originele staat met achterstallig onderhoud wat gelijk de mogelijkheid gaf om hem gelijk naar zin te maken.

Daar heb ik met Mark van Huybers Motoren in Schijndel een hele goeie aan. Qua onderhoud is er erg veel aan gedaan maar daarmee rijd ie wel zoals het zou moeten. Buiten de standaard dingen zoals olie verversen is er het volgende gedaan of geplaatst:
– Bridgestone T31 banden
– Kleppen gesteld
– Gaskleppen gesteld
– Koppelingskabel vervangen
– Koppelingshendel vervangen vanwege speling
– Motor afgesteld
– STVA preventief gefixed
– Gesinterde remblokken
– Vering afgesteld
– Yuasa YT accu

En daarnaast is de motor ook niet helemaal origineel gebleven.
– Leovince SBK uitlaat
– Lumiled dimlicht
– Led grootlicht
– Led stadslicht
– Spirit Beast Led knippers
– OEM Led achterlicht
– R&G tailtidy met luxe kentekenplaat
– R&G valdoppen
– Yamaha handvatverwarming
– SW Motech usb lader
– Telefoonhouder van Ultimate Mobile
– Verhoogd en aangepast comfortzadel (hawk gt van motorforum)

En zo in full gear op motorvakantie:

En een filmpje van de koude start: