Letselschade door een verkeersongeval? Je hebt waarschijnlijk recht op een schadevergoeding!

Heb jij letselschade opgelopen na een verkeersongeluk wat veroorzaakt is door iemand anders? Dan bestaat er een zeer grote kans dat jij recht hebt op een vergoeding van de geleden schade. Wil jij weten welke soorten letselschade er zijn, op welke vergoedingen jij mogelijk recht hebt en hoe je deze vergoeding kunt claimen? Lees dan snel verder, want in dit blog krijg je de antwoorden op de bovenstaande vragen en nog veel meer handige tips. 

 

Wat is letselschade?

We spreken van letselschade wanneer je door andermans schuld een verwonding, blessure of andere vorm van letsel oploopt en hier last van ondervindt. Het is fysieke of geestelijke schade die je oploopt die veroorzaakt is door schuld van een ander. Letselschade kan variëren van lichte schade tot zeer ernstige schade die een grote impact heeft op de kwaliteit van jouw leven. 

 

De verschillende soorten letselschade

Letselschade is grofweg te verdelen in twee soorten schade: materiële schade en immateriële schade.

Materiële schade

Dit is schade die je niet zou hebben gehad als het ongeluk niet zou zijn gebeurd. Voorbeelden van materiële schade zijn kosten voor medische keuringen en behandelingen, een lager verdienvermogen door opgetreden arbeidsongeschiktheid of bijvoorbeeld vertraging van je studie. 

 

Immateriële schade

Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Deze schade komt voort uit pijn, verdriet en andere psychische klachten als gevolg van het ongeval. Deze schade is lastig om zelf vast te stellen. Je doet er daarom goed aan om een letselschade specialist in te schakelen.

 

Het claimen van een schadevergoeding 

Nadat je betrokken bent geweest bij een ongeval komt er erg veel op je af. Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk hersteld van de door jou opgelopen schade. Dit herstel brengt vaak flinke kosten met zich mee, waarvoor je natuurlijk niet zelf zou moeten opdraaien. Je hebt waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding

 

Wil je deze vergoeding gaan claimen? Begin hier dan niet zomaar zelf aan, want dit is een ingewikkeld proces. Daarnaast bestaat er een grote kans dat jij de vergoeding te laag inschat. Schakel daarom de hulp in van een professional. Kies er hierbij specifiek voor om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is op het gebied van letselschade. 

Een advocaat met deze specialisatie zal veel ervaring hebben met gelijksoortige zaken en zal je goed kunnen helpen bij het vaststellen en claimen van de geleden schade. Zo heb je de grootste kans om de vergoeding te krijgen waar jij als benadeelde partij recht op hebt. 

Laat een reactie achter