Hoe werken etf’s precies?

De kans dat je wel eens gehoord hebt van etf’s zal best groot zijn als je je wel eens bezighoudt met beleggen. Etf’s zijn beleggingsfondsen die een index zoals bijvoorbeeld de S&P500 volgen. Je kunt een aan- en verkoop op precies dezelfde manier doen als wanneer je een normaal aandeel koopt. Je kunt deze etf’s vaak ook via verschillende brokers verhandelen. Het grote voordeel aan beleggen in etf’s is dat je het risico van je belegging spreidt. Hierdoor is de kans dat je grote verliezen maakt heel klein. Het is eigenlijk heel simpel, je hebt een groep van honderden aandelen. En al die aandelen samen vormen een etf. Doordat het ene aandeel zakt en de andere in prijs stijgt, zal dit ervoor zorgen dat er een grote kans is dat in de loop der tijd de gehele tracker stijgt in waarde. Vaak heb je stijgingen van gemiddeld 7% op een tracker. Wanneer dit voor jou genoeg is, kan het zeker de moeite waard zijn om je hier eens goed in te gaan verdiepen.

 

Wat je bij aandelen veel ziet, is dat er veel gespeculeerd wordt. Speculeren is iets wat bij vrijwel alle vormen van beleggen veel voorkomt. Mede door middel van speculaties kunnen aandelen in een kleine periode snel in waarde veranderen. Waar vooral veel gespeculeerd wordt is de crypto wereld. Hier zie je bijvoorbeeld dat een cryptocurrency snel verdubbeld in waarde. Dit puur en alleen omdat iemand als Elon Musk een tweet plaatst. 

Hoe kom je aan informatie over etf’s?

Wat zijn etf’s nu precies? Een goede manier om informatie op te doen over trackers/etf’s kan zijn door eens een kijkje te nemen op de website van Compareallbrokers. Hier zijn veel beleggers actief die hun verhaal doen door middel van blogs. Zo schrijven ze vaak op wat ze meemaken tijdens een trading dag. Door een platform zoals Compareallbrokers kun je dus veel leren over verschillende soorten beleggingen. Je kunt hier niet alleen informatie vinden over etf’s. Ook over de vele verschillende cryptocurrencies kun je gemakkelijk informatie vinden. Dit is een wereld die voor veel beleggers nog steeds onbekend is. Mede hierdoor kun je zelfs over dit onderwerp nieuwe informatie opdoen. Daarom is dit onder de vele beleggers een populaire website. Naast Compareallbrokers kun je ook veel boeken lezen. Dit zal natuurlijk altijd belangrijk blijven, hoe beter je jezelf inleest hoe groter de kans van slagen zal zijn.

Laat een reactie achter