Het kopen van een nieuwe damesfiets

Het vinden van de perfecte fiets kan nog wel eens een lastig proces zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten fietsen. Zo heb je racefietsen, stadsfiets dames, elektrische fietsen en nog veel meer fietsen. Dit artikel kan je helpen om te kiezen welke soort fiets het beste bij je past en waar je allemaal op moet letten als je een fiets wil gaan aanschaffen. 

Welke fiets heb ik nodig?

Jij als persoon bent uniek en hebt ook een eigen lichaamsbouw. Sommige vrouwen passen beter op specifieke damesmodellen, terwijl andere vrouwen beter passen op een racefiets of juist weer unisex-fietsen. Om erachter te komen welke fiets bij jou past is het de moeite waard om een paar fietsen uit te proberen. Het handigste is om dat gewoon in een fysieke winkel te doen. Je kan dan verschillende soorten typen fietsen vergelijken en kijken welke merken en maten bij jou passen. 

Wat voor soort fiets heb ik nodig?

Zoals al eerder is benoemd bestaan er verschillende soorten fietsen. Een aantal fietsen zijn: stadsfietsen, damesfietsen, mountainbikes en racefietsen. De fietsen hebben elk weer hun eigen voor- en nadelen. Zo is een stadsfiets meer de normale fiets waarmee je gewoon lekker van bestemming naar bestemming kan fietsen. Het nadeel is dat deze fietsen bijvoorbeeld niet met een motor ondersteund kunnen worden waardoor de fiets minder geschikt is voor het fietsen van lange afstanden. Elektrische fietsen daarentegen bieden ondersteuning bij het trappen en zijn daardoor meer geschikt voor het fietsen van lange afstanden. Het nadeel van elektrische fietsen is weer dat ze een stuk duurder zijn dan stadsfietsen. Een mountainbike is weer meer geschikt om over onverharde wegen te fietsen. Mountainbikes zijn stevige fietsen en bieden veel grip op de weg. 

Fietskenmerken

De juiste framemaat van de fiets is erg belangrijk bij het kopen van een nieuwe fiets. De belangrijkste aspecten zijn de pasvorm. De afstand tussen je lichaam en de standover-hoogte en de afstand van het zadel tot het stuur moet je rekening mee houden.

Kosten 

De kosten van de fiets zijn vaak erg afhankelijk van de functies die de fiets heeft en het merk. Deze onderstaande factoren kunnen de prijs verhogen: vering, carbon of aluminium, elektrisch. Als je voor een volledige vering gaat is de prijs over het algemeen hoger. Ook zijn elektrische fietsen vaak duurder dan normale fietsen. Het is verstandig om op het internet goed onderzoek te doen naar de kosten en te kijken waar de fiets die je wil het goedkoopste is. 

 Wat zijn aspecten waar jij op let bij het kopen van een nieuwe fiets?

Laat een reactie achter