Hoe draadloos ook: je kunt niet zonder HDMI kabel

Het kan heel goed zijn dat je laptop niet aangesloten hoef te worden op een kabel om er internet op te hebben. Je kunt met de wifi van tegenwoordig alle kanten uit. Maar wat nu als je deze laptop wilt koppelen aan een extra monitor? Dan zul je er echt een kabel voor moeten aanschaffen. Sterker nog, in veruit de meeste gevallen zal het hier gaan om een HDMI kabel. Een HDMI kabel geeft het signaal door van de zender (de laptop) naar de ontvanger (de monitor). Dit gaat razendsnel en digitaal. Zo verlies je geen beeldkwaliteit en ook het geluid zal het prima blijven doen. Maar waar bestel je zo'n HDMI kabel? En waar moet je op letten?

Een HDMI kabel bestel je gewoon online

Ik kan hier een heel moeilijk verhaal gaan houden over hoe je aan een HDMI kabel kunt komen, maar het is gewoon heel simpel: je bestelt zo'n HDMI kabel gemakkelijk online. Je hoeft alleen maar te kijken naar de afbeeldingen om te bepalen welke HDMI kabel je nodig hebt. Waar je verder nog op moet letten? Zorg dat de kabel de juiste lengte heeft. Te kort is natuurlijk sowieso geen optie, maar te lang is ook niet handig.

Waarom is een te lange kabel niet handig?

Je zou denken dat een wat langere kabel je wat meer bewegingsvrijheid geeft. Dat je je monitor of je laptop nog eens ergens anders neer kunt zetten. Maar zeg eerlijk: ben je dat van plan? Het gevaar van een te lange kabel is dat deze warm wordt. De kabel blijft in veel gevallen opgerold en soms zelfs met kabelbinders erom liggen. Er gaat energie door de kabel en energie geeft warmte af. Raakt de kabel oververhit, dan kan dit brand veroorzaken. Rol je de kabel wel helemaal uit? Dan is de kans weer heel groot dat je er achter blijft hangen of dat je er over struikelt. Kies gewoon een HDMI kabel in de juiste maat, dan heb je al dat gedoe niet.

Kan ik meer kabels online bestellen?

Natuurlijk! Iedere kabel die je nodig hebt, voor welke toepassing dan ook, kun je online bestellen. Dat is wel zo gemakkelijk. Let er wel op dat je de juiste kabel met de juiste stekkertjes bestelt. Anders belandt ook deze kabel in die ene lade met kabels die je "ooit nog wel eens nodig zou kunnen hebben". Geef het maar toe: zo'n lade hebben we allemaal!

Laat een reactie achter