EPDM dakbedekking: een goede en duurzame oplossing voor je dak

Als je op zoek bent naar de beste en meest duurzame oplossing voor je dak, dan is EPDM dakbedekking zeker iets voor jou! epdm dakbedekking gaat namelijk veel langer mee dan andere soorten dakbedekking, zoals bitumen of pvc. Daarnaast is het eenvoudig zelf te plaatsen met behulp van EPDM lijm. In deze blog lees je alles over EPDM dakbedekking: wat het is, waarom je er voor kiest, en waar je op moet letten bij het kopen ervan. Lees snel verder!

Wat is EPDM dakbedekking precies?

EPDM dakbedekking is een type dakbedekking dat wordt gemaakt van synthetisch rubber. Dit materiaal biedt vele voordelen: het is duurzaam, waterdicht en sneldrogend, waardoor je er geen last van zult hebben als het regent of hard waait. Daarnaast is EPDM zeer eenvoudig te installeren met speciale lijm, wat het ideaal maakt voor doe-het-zelvers en professionals.

Waarom kiezen voor EPDM dakbedekking?

Er zijn verschillende redenen om voor EPDM dakbedekking te kiezen. Ten eerste is het een duurzame oplossing die je vele jaren kan gebruiken, waardoor je minder vaak hoeft te investeren in nieuwe dakbedekking. Daarnaast is het materiaal waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden, wat ervoor zorgt dat je geen last hebt van lekkages en schade aan je huis of tuin. Tot slot is de installatie van EPDM dakbedekking eenvoudig, zodat je het ook goed zelf kunt doen.

Hoe plaats je EPDM dakbedekking?

Je kunt EPDM dakbedekking op verschillende manieren installeren. De meest gebruikte methode is om deze te lijmen op het huidige dakoppervlak. Je begint met het verwijderen van eventueel bestaande bedekking en het reinigen van het oppervlak. Vervolgens breng je de lijm aan en bevestig je de EPDM dakbedekking. Daarna is het belangrijk om de randen goed aan elkaar te lijmen, zodat er geen water kan binnendringen. Het is daarnaast ook een goede optie om de dakbedekking te bevestigen met metalen profielclips of aluminium strips, waardoor ze nog meer bedekken en bescherming bieden. Dit kost wat meer tijd en moeite, maar zorgt wel voor een stevige en veilige installatie van je EPDM dakbedekking.

Hoeveel kost EPDM?

De prijs van epdm pakket kan per leverancier en aanbieder verschillen, maar over het algemeen ligt de gemiddelde prijs rond de €50-€70 per m². Je kunt ook een goedkopere optie nemen door bijvoorbeeld minder gespecialiseerde leveranciers of webshops te zoeken. Hierdoor is de prijs vaak iets lager, maar is de kwaliteit wellicht ook een beetje minder goed. Het is daarom belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen en de kwaliteit van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Op die manier vind je zeker een leverancier waar je jarenlang plezier van zult hebben! Veel Succes met jouw dak!

Laat een reactie achter