Een steengoede parasol

Eindelijk is het weer zomer in Nederland. Helaas heb ik net zoals veel andere Nederlanders nog niet veel kunnen genieten van de zon. Eindelijk mogen we weer buiten dingen doen. We mogen weer het terras op, we kunnen weer naar een pretpark of naar de bioscoop. Parkjes zijn open waar we heerlijk kunnen picknicken, maar vaak laat het weer het niet toe. Gelukkig ben ik een optimist en een optimist kijkt altijd met een positief blik vooruit. Ik heb namelijk een nieuwe parasol gekocht, en ik weet zeker dat ik hier deze zomer nog heel veel gebruik van ga maken. Ik wilde heel graag een nieuw parasol. Met een nieuwe parasol bedoel ik dan een grote, stevige, parasol met een groot parasolvoet. Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat mijn parasols door een zuchtje wind uit het voetstuk werd het geblazen of om is gevallen had ik nu 15 euro gehad. Niet alleen is het verschrikkelijk vervelend voor mijn buurman om continue een parasol-luchtaanval te krijgen, het is ook vervelend voor mij om steeds mijn parasol te verliezen. Daarom heb ik nu een grote, stevige, echt hele goede parasol gekocht.

 

Alleen een flinke storm blaast mijn parasol nog om.

Heeft u enig idee hoe ontzettend niet-relaxed ik zit onder een parasol als deze een beetje beweegt door de wind. Vroeger kon ik niet meer relaxed zitten onder mijn parasol, want ik wist dat hij bezig was met zijn volgende ontsnappingspoging. Mijn nieuwe parasol is een zweefparasol. Dat betekent dat de paal niet in het midden zit, maar aan de achterkant van de parasol. Ik ben ook ontzettend blij met mijn parasol voetstuk. Het voetstuk is een soort kruisvormige metalen parasolvoet. De parasolvoet wordt vastgehouden door vier granieten vierkante blokken. Dit betekent dat de parasol nooit kan omvallen, of alleen in een flinke storm, en dat mijn parasol nooit kan opstijgen om de buurman aan te vallen.

 

Eindelijk weer relaxed in de zon zitten.

Een zweefparasol heeft als grote voordeel ook dat je deze heel veel kan bewegen. Hij kan van links naar rechts 360 graden om zijn eigen as. Ook kan de parasol kan verticaal en horizontaal worden gekanteld. Zo kan ik altijd heerlijk in de schaduw zitten op een warme zomerdag. Nu moet alleen deze warme zomerdag nog komen, maar zoals ik al eerder zei ben ik een optimist. Dus ook deze warme zomerdagen gaan er komen. Dan kan ik eindelijk optimaal gaan genieten van mijn parasol.

Laat een reactie achter