Deze dingen zijn onmisbaar als je een puppy gaat kopen!

Wat is het toch een geweldig proces als je een nieuwe puppy krijgt. Het is net alsof je een ouder wordt. Netzoals bij het krijgen van een baby zijn er onmisbare dingen die je moet kopen voordat je puppy in huis komt. Zo kan je denken aan een hondenmand, zodat je puppy lekker kan slapen. Hoewel het nalatig zou zijn om het opvoeden van een puppy te vergelijken met het opvoeden van een kind, zijn er duidelijke parallellen: het vereist werk, geduld, geld en veel tijd. En net als het opvoeden van een kind, word je rijkelijk beloond met liefde. In dit artikel zijn de belangrijkste spullen te vinden die je echt in huis moet hebben voor je puppy. 

Maak je huis puppy proof

Voordat jij je nieuwe puppy mee naar huis neemt, moet je ervoor zorgen dat je huis veilig is voor je puppy. Net als bij het kind- en babyveilig maken van een huis voordat je het ploppen van kleine voetjes in je leven brengt, wil je je ook voorbereiden op het ploppen van kleine pootjes. Het kan zijn dat je een deel van je meubels en decor moet herschikken om voldoende ruimte te hebben om binnenshuis te zoomen! Je puppy heeft ruimte nodig om te spelen, dus zorg ervoor dat je iets kwetsbaars ergens bewaart waar het niet om kan vallen. Als je huis trappen bezit is het verstandig om traprekken te kopen, zolang je puppy nog niet kan traplopen.  Zorg er ook voor dat je puppy geen toegang heeft tot planten die giftig voor hem kunnen zijn, zoals narcissen, die wellicht in je tuin staan. Koop anti-kauwspray in en geef je meubels en schoenen wat spray. Anders kunnen ze zo kapot zijn. Alles is leuk voor de puppy: sokken, schoenen, veters. Dus verberg ze vooral, want anders kan het gezien worden als een speeltje.  Investeer in vuilnisbakken met klikkende deksels of zet ze ergens neer waar je puppy niet bij kan. Sluit al je kasten met voedsel, medicijnen en chemicaliën af.

Spullen die je nodig hebt

Je wil natuurlijk dat je een gelukkige puppy krijgt. En wat daarvoor nodig is, is naast natuurlijk liefde en aandacht, dat je ook de juiste spullen in huis hebt. Zo moet je in ieder geval deze producten in huis hebben: puppyvoer, een lijn om je puppy mee uit te laten, halsband, snoepjes, voerbakken, poepzakjes, zindelijkheidstraining pads, gebitssnoepjes, enzymreiniger voor ongevallen, anti-kauwspray, borstel, hondenspeltjes, box/bench, dekens en natuurlijk een hondenmand waar je hond lekker in kan liggen slapen. 
 

Laat een reactie achter