Alles wat je moet weten over bekleding

Het aanbrengen van een materiaal over een ander, in wezen een huid, aan de buitenkant van een huis, wordt bekleding genoemd. Dit zorgt niet alleen voor extra isolatie van gebouwen, maar ook voor extra weersbestendigheid en een verbeterd uiterlijk. Je kan een willekeurig aantal materialen voor bekleding gebruiken, maar de meest populaire zijn hout, metaal, vinyl en een groot aantal composietmaterialen. Trespa gevelbekleding is tegenwoordig ook steeds populairder om te gebruiken. 

Bekledingsmaterialen

Er zijn veerschillende bekledingsmaterialen die je kan gebruiken. Zo kan je denken aan samengestelde panelen. Je hebt bijvoorbeeld composietpanelen. Ook kan je opgebouwde systemen gebruiken. Cement is ook een zeer goed middel dat bestand is tegen beschadiging en weersinvloeden en wordt niet aangetast door luchtverontreinigende stoffen. Schimmel en schimmels kunnen niet op het beton groeien zoals op andere materialen en het is vorstbestendig en onderhoudsarm. Als je het type bekleding hebt gevonden is het noodzakelijk om de rest van je gebouw of huis te laten bouwen voordat de bekleding geplaatst wordt. Denk eraan dat buitenmuren moeten worden ingelijst met houten of stalen stijlen. Als dat allemaal klaar is, kan de bekleding eenvoudig aan de buitenzijde van het gebouw worden aangebracht. Hoewel er veel verschillende materialen zijn die voor bekleding kunnen worden gebruikt, worden ze allemaal met vergelijkbare technieken geïnstalleerd.

Bekleding installeren

De montage van kunststof bijvoorbeeld gevelbkleding is niet moeilijk. Het is van belang dat je goed voorbereid bent. Je kan ervoor kiezen om een professioneel bouwbedrijf of een zzp'er het te laten monteren. Wat van belang is bij het monteren van gevelpanelen is dat er voldoende ventilatie wordt gecreëerd. Voordat je start met de installatie gaat er dus een goede voorbereiding aan vooraf. Je dient als eerste de levering te controleren. Klopt de hoeveelheid die je besteld hebt? Als je alles gecontroleerd hebt kan je het op maat maken. Zo kan je later direct doorwerken. Het bewerken en zagen van de kunststof gevelpanelen wordt gedaan met normale houtbewerking gereedschappen. Ook moet je natuurlijk veel van te voren te regelen, zodat het gelijk geplaatst kan worden. Je moet tijdens het proces continu zorgen voor goede ventilatie. Voordat je de bekleding kan plaatsen moet je zorgen voor een goed basisprofiel. Als je het basisprofiel gemaakt hebt kan je starten met het monteren van de bekleiding. Na het monteren kan je beginnen met de afwerking. De hoeken en uiteinden worden afgewerkt met kunststof afwerkprofielen, zodat alle naden en kieren verborgen worden en een mooi geheel ontstaat. 

Toepassing

Kunststof gevelbekleding wordt toegepast in de woningbouw om te beschermen of te isoleren. Daarnaast kan de kunststof gevelbekleding gemonteerd worden bij woonboten of tuinhuisjes. Maar je kan ook kiezen voor andere bekleding. Doe van te voren goed research welke bekleding bij jou wensen en eisen passen.

Laat een reactie achter