Een afvalcontainer huren is een goed idee!

Eens in de zoveel tijd is het er tijd voor: een grote opruimings- en schoonmaakactie in je huis of schuur. Zeker wanneer je ergens al langer dan 5 jaar woont, zul je je verbazen over alle spullen (en troep!) die je op niks af bewaart. Spullen waar je nooit meer wat mee gaat doen, kapotte spullen die je bewaart voor de reserveonderdelen en gewoon regelrechte troep. Eens in de zoveel tijd een afvalcontainer huren kan je zinnen weer eens verzetten. Natuurlijk kun je veel spullen gewoon naar de kringloop brengen of weggeven aan vrienden en vriendinnen. Maar er blijven altijd spullen over waar werkelijk niemand meer iets aan heeft.

Een afvalcontainer huren voor de grote schoonmaak lijkt wat drastisch

Maar op zich valt dat best mee. Je hoeft namelijk niet zo'n grote bak te huren als op de foto! Een afvalcontainer huren kan ook voor kleine afvalbakken en eenmalig. Bijvoorbeeld vlak voor een verhuizing. Het kan ook zijn dat jij een huis hebt gekocht waar nog heel veel spullen in zijn achter gebleven. Een afvalcontainer huren helpt je dan om van deze spullen af te komen. Daarbij heeft niet iedereen een kliko of milieupark in de buurt. Denk dan, bijvoorbeeld, aan winkeliers.

Winkeliers moeten vaak zelf voor een oplossing zorgen

Niet alleen winkeliers trouwens, maar het hele MKB. Een afvalcontainer huren is daar al veel meer ingeburgerd. Het is en blijft wel van belang dat je ervoor zorgt dat je het juiste afval laat afvoeren in de juiste container. In Nederland is het scheiden van afval verplicht en dus zul je, zeker als winkelier, goed moeten inschatten welke afvalcontainer je moet huren. Heb je vooral karton en oud papier? Dan kun je een afvalcontainer huren voor oud papier. Heb je vooral plastic verpakkingsmateriaal? Kies dan voor een afvalcontainer die geschikt is voor dat doel. Twijfel je welke container je nodig hebt of hoe groot deze container moet zijn? De mensen van de klantenservice zitten voor je klaar om je van advies te voorzien.

Een puincontainer is weer heel iets anders

Het huren van een puincontainer doe je als je een verbouwing gaat beginnen. Alle materialen die niet meer hergebruikt kunnen worden mag je in deze puincontainer doen. Dat geldt natuurlijk niet voor chemisch afval en ander gevaarlijk afval, zoals asbest. Een puincontainer wordt vaak voor een x-aantal weken voor de deur gezet en opgehaald of omgeruild als deze vol zit. Je kunt hier goede afspraken over maken met de verhuurder.

Laat een reactie achter