Zaterdagje Zwolle

Zaterdagje Zwolle

Van het weekend weer eens naar vrienden in Zwolle afgereisd om wat sloperijen te bezoeken en om weer eens gezellig samen te klussen en te doen. Dus lekker vroeg uit de veren en onderweg:

Eerst naar De Mars in Zwolle waar we al een hoop clipjes, schroefjes en klein grut hebben kunnen scoren. Maar ook een afdekkap in de kofferbak, de linkse waar de ehbo set en de gevarendriehoek achter hoort. En het ruitenwissermechanisme gescoord.

Daarna door naar Gaos in Emmeloord, waar ik zeker al 8 jaar niet meer geweest ben. Daar een Skoda Fabia wisser gescoord:

Die was grijs/groen uitgeslagen en zover vervuild dat de ruitenwisser er niet uit los kwam. Linkse kapje van de sproeier hebben wij van een andere Fabia afgehaald waar de arm afgebroken was, en deze arm hebben wij met wat liefde van een ander afgehaald.

Mijn kameraad heeft een iets ander modelletje:

Maar ik vond deze net wat strakker.

Bij thuiskomst in een emmer met heet water en een scheut Dreft gemikt en even laten weken. In die tussentijd de wissermotor erin gebouwd:


Beetje kopervet op het asje, rubber in de PTFE spray, en toen de arm erop. Alleen ja:

Dat komt net tegen de bovenkant van de klep aan.

Dus op het oog de zaag erin:

Commentaar was wel mooi:

Let niet op het gepiep en gekraak van de wisser, dat was nog het originele blad gezien de code, de nieuwe Bosch wisser is onderweg.

En gemonteerd:

Toch wel nodig zo met een diesel, die achterruit wordt spekvet en dan zie je echt geen moer.

Verder is de Golf nu echt sjonnie approved:

Verlichting druppelt ook allemaal langzaam binnen, de lamp houders voor de achterlichten zijn besteld, zut aan led lampen komen langzaam binnen:

Voor wordt het knipperlicht een ouderwets oranje lampje en Philips BlueVision stadslichtjes, sowieso ook omdat het een bitch is om ooit een lampje of ledje te wisselen. Hele voorfront moet los om erbij te komen (koplampen eruit), dan gelijk even degelijk xenon erin, AC 35W 4300K:
Geen DC rommel of 55W zooi in 8000K. Maar alsnog wil ik in de toekomst een setje lampen voorzien van projectors (Retrofit Lab).

Aandrijfassen gaan ook hard maar die gaan de 15e er onderuit, en de achterasbussen worden volgende week donderdag vervangen. Daar ga ik zelf niet aan beginnen.

Reageren is niet mogelijk.