Koffie mokapot

Koffie mokapot

In de tijd van thuiswerken is lekkere en goeie koffie erg belangrijk, continue Nespresso drinken is niet de goedkoopste hobby en de French Press gaf voor mij niet het gewenste resultaat (wel ideaal voor melk op te kloppen), dus zodoende mijzelf getrakteerd op:


Geen originele Bialetti maar close enough. Resultaat is een veel vollere koffiesmaak en ook een stukje sterker, zelfs met grof gemalen DE koffie.

Wel heb ik gemerkt dat ik je het reservoir onderin moet vullen met heet water om te voorkomen dat de koffie gaat verbranden en de smaak bitter wordt. Ook als het doorgelopen is en de koffie gaat borrelen moet je hem meteen van de kookplaat afhalen.

Verder is de maling erg belangrijk, te fijn (of water te warm), dan spoelt de koffie door en wordt het bitter. Bij te grof (of water te koud) dan wordt de koffie zurig. Koffie kan dan ook niet goed doorlopen.

Leuk om zo mee bezig te zijn.

Reageren is niet mogelijk.