Het verhaal van de warmte installatie

Het verhaal van de warmte installatie

De voor en na foto hadden jullie inmiddels gezien van de warmte installatie bij mij thuis, waarom ik dit open heb getrokken is omdat ik een week geleden thuis kwam en alles eruit lag, tot de hoofdautomaat aan toe. Al vrij snel kwam ik er achter dat dat in de groep van het ketelhok zat, met een vonk die over de automaat heen sloeg. Kortsluiting tussen fase en nul.

Om het verhaal kort te houden, actuator van de warmteklep in de toevoerleiding (230V 2,5W) had kennelijk al lange een lek tussen fase en nul, maar doordat de installatie niet afgezekerd of beveiligd was heeft dit lang kunnen ‘sudderen’ tot ie doorsloeg en de hoofdautomaat er ook uit ging.

Dus de boel opengemaakt, om erachter te komen dat er achter het stopcontact ook nog een verassing zat:

Alles nagemeten, gecontroleerd, en ook direct maar een schema gemaakt:

Spullen besteld via het werk, nieuwe kabels, klemmen, een automaat, een nieuwe actuator voor de klep:


Al vrij snel was het een aardig slagveld:Maar ook dat is goedgekomen:
Toont gelijk heel anders met nette bekabeling… De regelunit is nu voorzien van een eigen voeding, die is intern afgezekerd, en de pomp met de klep zitten achter een automaat. Direct ook een pompschakelaar toegevoegd, om het systeem uit te schakelen als de toevoertemperatuur te laag is:

Verder bleek ook dat de pomp continue aan heeft gestaan en nooit geschakeld was via de juiste uitgang. Samen met nu de juiste afstelling van de druk van de omp, kloppende temperaturen en een weer iets strakker afgeregelde inregeling hoop ik dat ik naast een flinke energiebesparing ook van alle ellende verlost ben nu…

Eén gedachte over “ Het verhaal van de warmte installatie

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.