Werkbureau, dag 2

Werkbureau, dag 2

Vandaag weer verder aan het bureau, de schragen die ik gisteravond nog gehaald had maar even in elkaar gezet:

Kwaliteit en stabliteit vallen zeker niet tegen, het enige echt jammere is dan weer de typische Ikea kwaliteit van in dit geval een best belangrijk onderdeel, waar uiteindelijk het hele gewicht op rust. De hele schraag is van best degelijk beuken gemaakt, alleen de ‘pin’ voor de hoogte is van een een of ander zachthout gemaakt. Niet echt ideaal…

Daar heb ik later dus van een staaf 15mm beuken een aantal nieuwe pennen gemaakt:

Die klemmen tenminste ook wat, ipv minimaal een millimeter speling.

En over klemmen gesproken, even verder gedaan met beide delen goed passend te maken met wat verder schaafwerk, en toen verlijmen van de delen:

In de tijd dat die nodig hadden om te drogen begonnen aan de dwarsbalken voor onder het blad, inkorten van allemaal en 1 bredere balk schulpen, gaten erin maken en verzinken, etc:Toen eenmaal het blad droog was zijn we begonnen met het verder vlakken van het blad, zeker omdat alles toch een beetje afwijkt van elkaar omdat het niet geschaafd en 100% recht Eiken is.


Toen dat ruwe schaven en met een excenter schuren naar zoverre goed genoeg was begonnen aan de dwarsbalken en een hoek af te ronden met de decoupeerzaag. Indraaimoeren gebruikt om de schragen vast te kunnen zetten met M8 en de rest verlijmd en met schroeven vastgezet:Eind volgende week weer 2 vrije dagen, dan verder met nog fijn schaven van bepaalde punten en dan vlakschuren met de vlakschuurmachine. Daar zullen we ook nog een volle dag mee bezig zijn, om dan de dag erna te beginnen met kleuren.

Reageren is niet mogelijk.