Laders en led buitenverlichting

Laders en led buitenverlichting

Gister mijn nieuwe lader en een aantal usb kabels binnen gekregen voor mijn nieuwe Motorola Z Play smartphone. Die had ik inmiddels ook alweer 4 maanden maar de standaard turbo lader (QC 2.0) waarbij je geen usb kabels kan wisselen was niet ideaal. Sowieso is bij versie 3.0 het laad protocol wel dermate beter dat ik besloten heb deze aan te schaffen.

Dan voor de auto en motoraccu’s te kunnen laden een nieuwe acculader gekocht. Dit keer gekozen voor een Optimate 5 die ook canbus bestendig is. En voor de vakanties een grote dry bag voor achterop, ook weer een van SW Motech. Bijpassend bij mijn rugzak.

Verder heb ik vorig jaar een aantal oplaadbare AA batterijen gekocht, eigenlijk zonder veel na te denken of erin te verdiepen. Ik kwam er al snel achter dat ze de opgegeven capaciteit totaal niet halen, sterker nog gezien het gewicht vermoed ik een triple A batterij met een huls eroverheen. Dat verklaart ook de kleine capaciteit. Daarnaast zakt de spanning onder belasting direct weg ver onder de 1.2V, dus onbruikbaar voor veel toepassingen. Dit komt door een behoorlijke hoge interne weerstand. En dan hebben ze een hoge zelfontlading… Rommel dus, en aangezien weggooien zonde is maar gebruikt voor een klein projectje.

Eind vorig jaar zijn de led buitentafellampjes ermee gestopt dus daar maar even mee bezig gegaan, bezigheidstherapie… De batterijen die erin zaten waren ook niet veel meer dus dat kwam mooi uit:

Even alle solderingen opnieuw doen, een 3 polig schakelaartje omwisselen omdat een kant niet meer werkte, een led opnieuw gesoldeerd en voila:

En als vervanging voor de batterijen maar de beste optie die er is besteld, een set Panasonic Eneloop Pro’s en een 8pack ‘gewone’ Eneloops. Schijnen ook wat langer mee te gaan en heel stabiel te zijn, ik ben benieuwd!

Reageren is niet mogelijk.