Filament LED

Filament LED

Tegenwoordig is energiezuinigheid een ding waar iedereen wel mee bezig is. Ook besparen door middel van verlichting en LED’s is ook erg hip. Nu storen de standaard LED lampen mij behoorlijk met name door de lichtkleur (dit is tegenwoordig bij veel lampen wel verbeterd) maar ook dat je een hoop energie verlies heb door halve gelijkrichting en goedkope omvormerts die zich in de lampen bevinden. Erg zonde, dat moet beter kunnen. En dat kan tegenwoordig ook!
2016-04-12-18-35-51-1-medium

Sinds een paar jaar is de Filament LED techniek op de markt. Dit is in plaats van losse LED’s een strip waar zich kleine LED’s op bevinden. Deze werken op een 70-75V per strip en niet enkele Volts zoals bij de gewone LED’s. Veel bruikbaarder dus. Een mooie uitleg hierover kun je hier vinden:

2016-04-27-19-06-01-medium
Lichtkleur en met name lichtopbrengst is echt geniaal, maar ook de levensduur is erg lang. Zelf heb ik ze nu al 1,5 jaar in gebruik en geen enkele is stuk gegaan of minder geworden maar er komt ook totaal geen warmte bij vrij bij dit soort verlichting. Plus je krijgt nog een beetje het effect van ouderwetse gloeilampen wat zeker voor sommige design- of andere soort lampen erg mooi is.

Reageren is niet mogelijk.