19-01-2011 US Car Light

19-01-2011 US Car Light

Vandaag weer aan het solderen geweest, heb ook weer zat idee├źn dus komt wel goed. Allereerst een versie met een klein printplaatje. Voordeel hiervan is, dat mensen met heldere koplampen gewoon oranje lampjes of zilver kleurige en oranje schijnende lampjes of een variatie hierop kunnen gebruiken. Nadeel is dat je geen leds kunt gebruiken.

Ik had een hele berekening gemaakt om uit te zoeken wat ik nodig had om een 21 watt lampje op 5 watt te laten branden, om het effect van amerikaanse lampen te krijgen. Ik wil deze in mijn oranje knipper units zetten namelijk met continue gedimd licht, en bij knipper dat hij fel gaat branden. Uiteindelijk de spullen besteld en daarnet in elkaar gebakken en uitgeprobeerd.
us car light
us car light
us car light
Bij de eerste versie had ik netjes heat wrap eromheen gedaan en alles, maar buiten dat ik met de hitte rekening heb gehouden met de berekening en de vermogensweerstanden, was ik dus vergeten dat je met heat wrap de boel goed isoleert. Het werd dus een beetje erg warm. Ik twijfel of ik niet beter een vermogensweerstand kon nemen die meer warmte aankan.

Hier ben ik nog de vorige versie aan het testen, die dus goed warm werd:
5/21W
5/21W

En nu ziet het er zo uit:
us car light
Nog even ‘aansluitingen’ gemaakt zodat het zo kon worden ingeprikt in de auto:
us car light
Kabeltjes gemaakt met adereindhulsjes voor tussen het stadslicht, met 1 aftakking naar de printplaat toe.
us car light
En hier is de complete ‘kabelboom’ klaar:
us car light
us car light

Versie 2, zonder elektronica

Eigenlijk is dit vrij simpel, ik heb 2 kapotte BA15S lampjes het glaasje van kapot gemaakt en gebruikt als dummy, voor het w5w stadslicht heb ik een klein tussenstuk gemaakt, schuifconnector en een plat voetje, ene kant op de plek waar je normaal het lampvoetje inklikt, en andere kant op het lampvoetje zelf. Massa en de plus van het stadslicht naar de 5 watt aansluiting op de BA20D fitting, en voor de knipper massa en plus op de 21 watt aansluiting.
us car light
us car light
us car light
Resultaat met stadslicht:
suzuki swift koplamp
En met knipper:
suzuki swift koplamp
Dan als laatste een foto in het donker, en een filmpje hoe het er nu uitziet:
suzuki swift koplamp

Reageren is niet mogelijk.