Nokia 6700

Nokia 6700

Firmware Update
Dead Phone Recovery

Firmware Update

Al enige tijd is er een nieuwe firmware voor de Nokia 6700 beschikbaar, versie 13.10. De grootste verbetering is dat de navigatie gratis is geworden!

De meeste mensen proberen via de Nokia Ovi Suite of Nokia Updates de telefoon te voorzien van de nieuwe software, maar zoals al blijkt kunnen veel mensen nog niet versie 13.10 voor hun telefoon gebruiken. Dit omdat veel providers hun eigen software gebruiken.

Gelukkig is er een manier om dit op te lossen. Hieronder een duidelijk stap voor stap how to om je telefoon te flashen naar firmware versie 13.10:

Stap 1

Allereerst moet u alle Nokia software verwijderen en uw telefoon moet losgekoppeld zijn van de computer! Als alles verwijderd is, moet de computer opnieuw opgestart worden.

Download dan de laatste versie van Phoenix, het programma van Nokia dat wij voor deze upgrade nodig hebben.
Als die gedownload is, moet u die installeren uiteraard.

Stap 2

Bij stap 2 koppelt u de telefoon via de USB kabel aan de computer. Selecteer op de telefoon PC Suite en wacht tot de computer verbinding heeft. Open dan Phoenix. U moet even wachten tot alle stuurprogramma’s in Windows zijn geïnstalleerd. Als dat is gebeurd, moet u Phoenix openen en uw telefoon selecteren in het balkje connections linksboven.

Stap 3

Bij stap 3 moet u firmware versie 13.10 downloaden, dit doet u door naar Tools -> Data Package Download te gaan. Dan moet je een bijpassende product code intikken, een van de volgende lijst:

0570871: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Black
0590694: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Bronze
0571146: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Chrome
0594018: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Gold
0594748: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Goldwhite
0588880: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Illuvial
0574074: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Silver

Ik heb zelf deze code gebruikt voor de Classic Black: ‘0570871’, mijn standaard code voor mijn Classic Black van kpn was: ‘0588289’. En met die code geeft hij alleen een oudere software versie aan, die wij dus juist willen vervangen.

phoenix data package download

Klik dan op Check availability, wacht even tot hij de software gevonden heeft, en klik dan op Download. Let op dat Phoenix het data pakket in de juiste map download.

Onderin zie je dan in de balk hoelang de download nog duurt en hoe snel hij binnenkomt.

Stap 4

Nu we de firmware hebben gedownload, moeten we Phoenix instellen waar hij deze kan vinden. Dit doet u door naar Tools -> Options -> Product Location te gaan.

U moet de 3 vakken op de volgende manier ingevuld hebben:

phoenix product location

Stap 5

Bij deze stap gaan we het toestel voorbereiden om te flashen, hierbij is het belangrijk dat de telefoon volledig opgeladen is en je een back-up hebt van je thema’s, achtergronden, belangrijke bestanden, etc. Op je computer moet je ervoor zorgen dat de schermbeveiliging uitstaat en je computer niet ineens uit kan gaan of die dingen. De telefoon is volledig leeg na een firmware update, let hier op!

Dan als het goed is, heeft u de Nokia nog aangesloten. U moet dan naar File -> Scan Product gaan zodat Phoenix het hoe en wat weet van je toestel. Even wachten tot onderaan de gegevens van je toestel komen staan, en dan ben je klaar om te flashen!

Stap 6

Wij gaan nu het toestel flashen. Ga naar Flashing -> Firmware Update. Dan opent er zich een venster, met een blok erin genaamd ‘Product Code’. Rechts ernaast is een klein vierkant knopje met 3 puntjes, klik hierop en je krijgt een lijst te zien waarin de net gedownloade firmware in staat. Klik op die versie die je net gedownload hebt, en klik dan op Ok.

Dan kom je weer terug in het vorige venster, klik op Refurbish en hij gaat je toestel voorzien van de nieuwe firmware.

phoenix firmware update nokia 6700

De nieuwe firmware installeren kan even duren! Op het moment dat hij klaar is, zie je dat je telefoon opnieuw opstart, je moet je pincode opnieuw invoeren en je bent klaar. Eventueel kun je nog controleren of de nieuwe versie ook echt wel op je telefoon staat door op je telefoon ‘*#0000#’ in te voeren.

phoenix nokia 6700 flashing succeedded

Et voilà!

Dead Phone Recovery

Laatst kreeg ik een mail hoe je een ‘overleden’ Nokia 6700 kunt repareren. En nu heb ik van een kennis ook een Nokia 6700 gehad die niet meer deed opstarten na een mislukte update poging uit Nokia Ovi Suite. De klacht is dat dan een telefoon niet opstart, een knipperend scherm, of soortgelijk probleem.

Hieronder staat de uitleg hoe je de telefoon dan weer werkend kunt krijgen vanuit Phoenix. Ik ga er even vanuit dat Phoenix al geïnstalleerd is, zo niet kijk even hier boven.

Stap 1

Koppel de telefoon aan de computer met de bijbehorende usb kabel, en steek ook de oplader in de telefoon.

Stap 2

Als eerste gaan wij even de firmware voor uw Nokia binnen halen, dit doet u door naar Tools -> Data Package Download te gaan. Afhankelijk van uw type 6700 moet u een andere code gebruiken:

0570871: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Black
0590694: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Bronze
0571146: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Chrome
0594018: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Gold
0594748: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Goldwhite
0588880: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Illuvial
0574074: Euro_C, BE+NL+LU, Latin, Silver

Klik dan op Check availability, wacht even tot hij de software gevonden heeft, en klik dan op Download, waarna Phoenix de laatste firmware binnen haalt. Dit kan even duren.

phoenix data package download

Stap 3

Als Phoenix de laatste firmware binnen heeft, moet u in de balk Connections de verbinding op No Connection hebben staan. Dan moet u aangeven welk toestel u wilt gaan gebruiken. U gaat dan naar File -> Open Product en daar selecteerde u RM-470 (Nokia 6700).

Stap 4

Nu gaan we Phoenix klaarmaken om te gaan flashen. Ga naar Flashing -> Firmware update. In het menu dat dan opent moet u de product code op geven. Dit doet u door naast die grijze regel op het knopje met de 3 puntjes te klikken. Dan krijg je een lijstje te zien waarin de net gedownloade firmware in staat. Klik op die versie die je net gedownload hebt. Dan als dat is ingesteld is, is het belangrijk dat u Dead Phone USB Flashing aanvinkt.

phoenix dead phone recovery usb flashing

Stap 5

Om het flashen te starten moet u eerst uw toestel ‘aanzetten’, door even op de aan uit knop te klikken. Dan krijg je heel even kort de melding nieuwe hardware gevonden en dan valt de verbinding weer weg. U kunt dan klikken op Refurbish en het flashen gaat starten. Het toestel gaat vrij snel al naar de Test Modus toe.

phoenix dead phone recovery usb flashing

En als het goed is, krijg je uiteindelijk deze melding. Ik heb wel het toestel een keer opnieuw moeten verbinden met de usb kabel omdat hij de verbinding kwijt was:

phoenix dead phone recovery usb flashing

Et voilà!