Telefoonhouder Golf 4

Telefoonhouder Golf 4

Al een tijdje ben ik aan het kijken naar een oplossing voor een telefoonhouder. Nu zijn er diverse opties maar geen een waar ik blij van word. Een is een Kuda console langs de middenconsole, duur, onhandig en zit in de weg, een Brodit clip over je ventilatiepaneel welke naast kostbaar ook erg groot en lomp is en je dan weer een relatief dure houder nodig hebt van Brodit, of een houder voor op je ventilatieroosters. En laat dat nu ook niks zijn, dat is de reden dat ik mijn paneel heb vervangen omdat een rooster lam en beschadigd was.

Dus wat dan? Nu heb ik die mooie dummy knoppen in dat paneel zitten en leek het mij wel een idee om daar wat mee te gaan doen. Dus bij onze vrienden in China de volgende set besteld:

Een zwaartekracht houder voor gemakkelijk je telefoon in te kunnen hangen en een base mount.

Eerste versie om te proberen was deze combinatie:De dummy knop doorgeboord en met een M4 boutje + moertje vastgezet voor de stevigheid.
Idee was goed, alleen was de klemming van de dummy niet sterk genoeg en kwam de hele knop met houder eruit. Dus na even bedenken hoe en wat bedacht om er dan iets van een plaatje achter het paneel te maken om zodoende de knop vast te houden/klemmen:

Op mijn werk uit de afvalbak wat aluminium plaatjes gehaald en een verzonken M4x25 bout zodat de houder volledig in de base valt:

ven zitten passen, meten, tekening maken… Voordeel is dat ik het oude rooster nog bewaard had en dat het dat wel wat makkelijker maakte:Gaatje erin geboord en M4 draad getapt, viel mooi achter het paneel in de uitsparing van de knop:

Dummy knop iets aangepast, randje van de uitstekende pootjes iets ingekort en de klempootjes verwijderd:


Et voila:

Even een andere houder geprobeerd:

En in de auto geschroefd:

Een erg mooi en net resultaat al zeg ik het zelf!

Reageren is niet mogelijk.