Kofferbakverlichting en Passat W8 interieurverlichting

Kofferbakverlichting en Passat W8 interieurverlichting

Vanochtend even verder met de Golf, leuke optie erin gemaakt met de welbekende Passat W8 verlichting en de kofferbakverlichting weer werkend gemaakt. Die had ik laatst werkend door de bedrading te repareren maar nu was de schakelaar ermee gestopt. Dus kofferklep weer open gemaakt en die vervangen:

Standaard T10 lampje direct vervangen voor een T15:


Geeft een welkome bak licht en niet zo ziekenhuis wit als al die led meuk.
En even controleren, jawohl, befehl is befehl!

Die tellerbak taal heb ik zo ingesteld, vond ik wel grappig. past bij de auto.
Zelfde dat ik km’s per liter zie nu met het verbruik en alle alle tellerbak aanpassingen die ik gedaan heb,

Daarna begonnen met de binnenverlichting, dit is de standaard van de Golf met 1 buislampje:

Kapje eraf, 2 schroeven eruit en voorzichtig loswrikken, zit rondom geklemd in een metalen rand die in de hemel valt. Die bij mij dus mee kwam en weer netjes is teruggezet. Verder moet je aan de achterzijde nog de kleine zonneklep eraf halen die met 1 schroef vast zit.

En daar vond ik een huisdier:

Verklaart ook meteen waarom ik altijd een spinnenweb bij de binnenspiegel had.

A stijl bekleding eraf, draad trekken:

Zijkant van het dashboard eraf geklikt, zekeringskastje even losgeschroefd zodat ik met mijn kolenschoppen er ook bij kan. Microfoon van de radio direct goed en netjes weggelegd en de draad naar de hemel netjes weggelegd:

Kleine inkeping gemaakt in draad `17 (grijs/blauw) en daar de draad op gesoldeerd:Even testen:

En werken!


Hele mooie rode gloed door het interieur, gedeelte rondom de pook mooi verlicht. Zo zie je tenminste wat liggen of kun je even wat pakken. Die 2 lampjes zijn ook een hele verbetering tov het enkele buislampje, dus erg blij mee!

Helaas stopte de dimmer er al snel mee, toen ik ’s avonds weg wilde had ik geen ambient verlichting maar de dag erop wel even. Nieuwe dimmer gehaald bij de dealer:

En een 2tal mooie foto’s van de verlichting ’s avonds:

Reageren is niet mogelijk.