Golf 4 achterlichten

Golf 4 achterlichten

Maar weer eens een update over de Golf, nu een weekje vakantie dan kan ik op mijn gemak weer wat dingen beetpakken. Vrijdag met een kameraad even de aandrijfassen en thermostaat wisselen, vooral die eerste zijn aardig aan bonken inmiddels.

Nog even een foto van het achterwiel voor de nieuwe achterasbussen:

En na:
Was wel nodig zeg maar. Rijdt ook een heel stuk beter, maar nu merk je weer het oude verrotte onderstel dat die er ook eens onderuit moet.

Maar eerst andere dingen. Thuis het nodige verzameld:


Out with the old, in with the new!


Originele Pacific lampen, niet mijn ding, vind ik persoonlijk te licht op een lichte auto en met een flink opgevoerde diesel niet echt handig. Zie ook het ‘smoked’ linker achterlicht.

Dus in met een setje originele hella’s. Geen Hella Blackline of R32 onzin, maar gewoon netjes.
Wel direct de Dremel in de lampen gezet:


Om pas te maken voor de leds:


Want stadslicht is een R10W lampje en geen P21W Zelfde fitting wel met BA15S en daarvoor dus de aanpassing aan de lamp…

Kleine fix was wel een afgebroken steunje, gaatje in geboord, parker erin gedraaid met loctite en het schroefkopje eraf geslepen en die zo erin gedraaid en verlijmd:

Fix heb ik vaker zo gedaan, werkt perfect.

Nu dus mooi met led licht, waarom? Dan heb je mooi cherry rood:

En uit:


Wel ik ik de 4 voudige rode COB leds alleen gebruikt voor stadslicht en de rest maar weer snel vervangen voor P21W lampjes met een BA15S voetje, leds waren te zwak om als 21W vervanger te dienen. Maar nu dus ook weer een werkend mistachterlicht:

Andere seals voor de achterlichten een tijdje in het sop gehad, waren weer mooi zacht dus het doorlekken zal nu ook voorkomen zijn.

Next up de de deurkaarten uit elkaar halen en wegbrengen om opnieuw te laten bekleden, Passat W8 binnen verlichting inbouwen. De nieuwe knipperlichtschakelaar komt binnenkort als ik een comfortmodule retrofitkit bestel (ook Kufatec), zit alleen met de verzendkosten en wil die samen met een OEM V6 achterlip bestellen als ik die niet 2e hands kan vinden.

Verder even wachten tot mijn Kufatec kabelboomset binnenkomt voor de mistlampen in de koplamp, die is ook al een week onderweg…

Dan direct de lampen eruit, 1 even polijsten en andere schoonmaken, alle lampjes vervangen, xenon inbouwen.

Als de voorbumper eraf ligt ook even het grilletje voor de SMIC even iets verder open dremelen, kijken of ik nog wat aanpassingen kan doen her en der. En dan tzt eens een alu SMIC zien te scoren… Met de temperaturen van laatst heb ik gewoon vrij hoge inlaattemperaturen en dan schaalt ie wel netjes terug qua vermogen maar echt heel fijn is het niet.

Een FMIC is totaal zinloos met zo een 49mm turbo op 1,31 bar, dan verlies je een hoop respons en met zo een kleine turbo gewoon niet interessant. Komt wel als ik de ombouw naar een GTD1752 zou overwegen. Maar eerst een hoop andere dingen. En rustig aan want blijft hobby.

En nog even begonnen aan de deur- en achterpaneelkaarten om ze uit de 2e set deur- en achterpanelen te halen. Deze kunnen herbekleed worden en dan kan ik mijn deurpanelen opknappen:

Reageren is niet mogelijk.