Interieur Golf

Interieur Golf

Vandaag begonnen aan het interieur van de Golf, even alles schoonmaken en begonnen met alles naar mijn zin te maken. De geur die in de auto hing was niet best, gelukkig nooit in gerookt, maar ik heb er ook een hekel aan om in andermans vuil te zitten.

Dus eerst moesten deze dingen eraan geloven:

Om daarna heel de auto in de spuiten (bekleding, matten, hemel) met pure azijn. Door dit te vernevelen haal je geurtjes uit een auto. Truc die ik geleerd heb bij de Volvo waar ik gewerkt heb:

Ramen op een kiertje in de parkeergarage en lekker laten luchten en schoon laten trekken.

Vanmiddag begonnen met de TT pedalen die binnen waren gekomen. De W8 verlichting mag nog even wachten met wat andere klusjes die gedaan moeten worden, zoals de microfoon van de radio even netjes en goed wegwerken. Maar goed, de pedalen dus:

En gemonteerd:

Van de mogelijkheid gebruik gemaakt om het schroefje wat bovenin zit even schoon te maken (vliegroest) en even snel te polijsten:


Ziet er ineens heel anders uit zo:

En dan verder met het interieur schoon te maken:

Simpel sopje met allesreiniger met drupje Dreft (APC), alles met een microvezeldoek schoonmaken en een borstel voor over de bekleding. Toen alles schoon was begonnen met behandelen. Al het kunststof en dashboard tot 2x ingewreven met Poorboy’s Trim Restorer. Toen dat ingetrokken was alles nog een keer behandeld met Autoglym Vinyl en Rubber care. Deze werkt ook top om een auto op te frissen van binnen, de bekende ‘nieuwe auto lucht’. Zodoende alles van stoelen tot hemel ingespoten nadat de azijnlucht eruit was. Der ruiten van binnen ook even allemaal goed schoongemaakt, ruitenreiniger met ook een drupje azijn om het echt schoon te trekken. En als laatste de voorruit en achterruit even gecoat met RainX, met name de achterruit vanwege het gemis aan een ruitenwisser achterop.

Een van de dingen waar ik over een 2 weken met een kameraad even voor de slopen langs ga, naast nog wat missende schroefjes her en der.

Het resultaat:


Let niet op het standaard en ook kale Golf stuur. Mijn stuur ligt binnen te wachten op een nieuwe hoes die ik eromheen ga zetten/naaien binnenkort.

Was ook echt niet nodig ofzo:

Alles was goed vochtig van binnen en dat is dan weer het voordeel van een parkeergarage, ramen op een klein kiertje en zo even laten staan. Maar damn, wat knapte die daar van op zeg!

Reageren is niet mogelijk.