Onderhoud messen

Onderhoud messen

Na wat jaren mishandeling van mijn Spyderco Manix 2 en mijn elektro werkmes werd het eens tijd om die beet te pakken. Nu mooi vakantie, de tijd en de rust en mooi weer. Mijn Spyderco was nog vuil van binnenin na de verbouwing afgelopen jaar en een pakketje openen werd een uitdaging inmiddels, hoog tijd dus!Eerst begonnen aan de Spyderco, die met een paar hits op de grove kant wel weer prima strak was om daarna voor het absoluut scherpe even netjes nabewerkt op de zachte kant:

Mijn elektromes was een ander verhaal, daar zat amper meer een punt op, verkeerd geslepen geweest in het verleden (bekende slijpmachine mishandeling) en er waren een paar lelijke happen uit. Daar heb ik echt wel een uurtje op gezeten:

Het resultaat is dus echt wel iets om trots op te zijn. En in de emmer was het ook wel duidelijk:

Reageren is niet mogelijk.