Onderhoud Gixxer, verse remmen

Onderhoud Gixxer, verse remmen

Vandaag de Gixxer wezen ophalen nadat ie klaar was na wat reparaties en nieuwe remmen. Deze waren nodig aan revisie en vernieuwing toe dus zodoende had ik laatst al een set schijven opgehaald, waarvan een set zgan is. En voor de rest lag deze stapel klaar:

Revisiesetje voor de remklauw achter was helaas pas afgelopen week binnen dus daar hebben we ook nog even op moeten wachten. Maar dit zit er nu allemaal onder:

Duidelijk is ook te zien wat 1,5 jaar woon-werk verkeer met je remmen doet, ondanks dat ik nooit met pekel rij:

En achter ook alles nieuw en gereviseerd:

Zie net dat het rubber van de beugel omlaag is gezakt, zo nog even terugzetten. Moet ook nog even de nieuwe schakelpook iets anders afstellen, en misschien de koppelingskabel even bijstellen. Die komt wat laat op.

Verder vanwege een klein missertje in Luxemburg waarbij ik de achterkant even kwijt was (bocht uit, reparatienaad, middenlijn en toen de getekende blokken op de weg) en daardoor net even een halve meter te kort kwam kon ik de linkerkuip weer vervangen:

Dus die ook weer mooi nieuw samen met het schakelpookje. Dynamodeksel komt binnenkort met de beurt wel weer, die had alleen een schaaf erover, verder niks mis mee.

Leuk stukje binnendoor nog gereden, maar ik moet zeggen dat ik nog wel even wat vertrouwen terug moet krijgen. Ik ben niet direct meer vriendjes net zoals met de MT10 van vorig weekend. Voorbandje kreeg ik met dit weer net niet helemaal lekker warm dus dat stapt ie wat snel opzij en dat gevoel irriteert mij steeds meer. Zodoende het doordrukken en werken in de bochten (ik heb geen stuur) en met name kortere bochtjes met draaien enzo dan moet ik toch nog even wat meer vertrouwen krijgen.


En nog een foto van de cockpit:

Reageren is niet mogelijk.