Weekend Eifel-Luxemburg

Weekend Eifel-Luxemburg

Het werd weer tijd voor een lekker lang weekend eruit met 2 vrienden en de motor, besloten werd om weer wat meer kilometers te maken en om via de (vulkaan) Eifel langs het Zwarte Woud richting Luxemburg te rijden. Luxemburg beviel ons zeer goed eind vorig jaar, op het verschrikkelijke weer na dat weekend, dus dit jaar de herkansing.

Vrijdags eerste stop op een welbekend tankstation net voorbij Venlo, in Wassenberg. Mooi binnendoor gereden vanaf Herongen.

De eerste dag was veel kilometers maken, dus weinig foto’s van de route zelf. Maar aangekomen in Mecherich, en op weg naar ons eerste huisje:

Nadat we de sleutel ontvangen hadden en we onze bagage gedag hadden gezegd, nog een rondje binnendoor vanuit Urfey richting Bad Münstereifel:
En daar hoort natuurlijk goed eten bij:

Weer terug bij het huisje na nog wat boodschappen gedaan te hebben:


En nog een gezellige avond:

Nadeel van bijna 2m lang zijn in Duitsland is toch wel dit:

Gelukkig waren de bedden dit keer wel 2m en geen 1.80m zoals zo vaak!

Dan de zaterdag, planning was om weer richting Bad Münstereifel te rijden, zo door richting Dümpelfeld, een ruime bocht via Bad Neuenahr-Ahrweiler langs Kempenich om zo richting Adenau te gaan, even langs de Nürburgring (traditie) voor een stopje. Voor mij een noodzakelijk iets gezien een wespensteek de dag ervoor.


Innerlijke mens versterkt, medicijnen en zalfjes mee (complimenten voor de service en zorg daar in Duitsland, kan dus wel ook voor een normale prijs) en weer door. Nu eerst richting Monreal:

Daar richting Cochem om dan door te gaan richting Ulmen om zo naar ons 2e huisje in Wallenborn te gaan. Maar niet voordat we even gingen ‘spelen’ op de autobahn!

Maatje heeft een Bandit 1250 dus ook niet echt een langzaam ding, maar goed, de beelden spreken voor zich:

Na een half uur spelen was de tank toch wel behoorlijk leeg:

Echt allejezus hard hoe een Gixxer 750 loopt, en stabiel, geen centje pijn, 294 op de klok en een maatje met een Gixxer 1000 die dan rustig bij mij wegloopt, bizar!

Rustig aan binnendoor over een prachtig vernieuwde B257, heerlijk rijden! Wat foto’s vanuit het appartement:


Foto’s van het appartement zelf of de motor ervoor blijf ik jullie schuldig, we waren alle 3 behoorlijk kapot dus die zijn er niet van gekomen.

Een aandenken van een prachtige dag, een filmpje van ’s ochtends over de heerlijke wegen daar en een foto van een rustig ingereden achterband…


Heerlijk bandje die Bridgestone T31!

En ja, heel vervelend, maar dan ben je in Duitsland, dus maar weer lekker uit eten:

En een biertje, en nog een…

En dan tsja…


Heerlijk afkoelen na zo een dag!

Dan, na een redelijk korte nacht prachtig waker geworden:

We waren gelukkig nog precies op tijd voor een heerlijk ontbijt in het hotel waar we het de dag ervoor super gezellig hebben gehad, begonnen aan de route richting Luxemburg. Eerst langs Bitburg richting Vianden. Filmpje van onderweg:


Vianden! Via de B50 naar binnen gereden wat een super uitzicht geeft over de stad. Welbekende pleisterplek bij hotel Belle Vue, in het gezelschap van een aantal prachtige motoren:

Van daaruit een prachtige route binnendoor gehad via Wahlhausen naar Wiltz:Om in Clerveaux te eindigen met een laatste hapje, voor we de tocht terug gingen beginnen:

En toen via Saink Vith richting Luik om onderweg na wegwerkzaamheden en dramatisch verkeer even de benen en armen te strekken…


Om zo lekker over de snelweg naar huis te knallen na een weer prachtig weekend!

Reageren is niet mogelijk.