Project keuken

Project keuken

Het appartement wat ik 3 jaar geleden heb gekocht had nog de standaard bouwkeuken erin zitten:

An sich niet heel veel mis mee, maar niet echt praktisch. Allerlei frontjes en afdeklijstjes, goedkope Atag apparatuur die hun beste tijd ook wel hadden gehad, koelkast was al overleden, elektrische kookplaat was niet geweldig meer, etc. En daarbij komt ook nog eens dat ik met 1.97m niks heb aan een standaard keuken.

Dus vandaar dit ontwerp gemaakt:

2 grote lades boven en onder elkaar tegen de achterwand, met in de bovenste lades nog een binnenlade, werkblad over de volledige breedte (koelkast staat in de bijkeuken langs de keuken), een regaal om de ruimte ertussen op te vullen en op de plek waar een vaatwasser zou kunnen komen, komt nu een ovenkast met lade en een grote combi oven. Kastjes worden 80 hoog ipv 70, samen met pootjes van 18cm en een blad van 5cm kom ik op een gezonde hoogte van 1.03m. Ideaal!

Deze kleurencombinatie, klei grijs gebeitst eiken met opgelegde grepen voor de kastjes, en dan ook echt alles in kleur, met een iets lichter grijs composiet blad.

Maar goed, allereerst de oude keuken eruit:En dan tegels verwijderen… Achterwand ging prima:

Maar op gipsplaten hoef je dat niet te proberen, en zeker niet als er al aan gehobbyd is, verklaart ook waarom die zo krom stond:

Enige optie, slopen!


Wanden netjes afgesneden:


En dan het mooie werk, de wederopbouw:Gelijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt om 3 stopcontacten bij te plaatsen, en een extra automaat.


En weer dicht:

Afgesmeerd en de elektra gemonteerd:

Morgen nog een keer afsmeren, afwerken, en dan hopelijk morgenavond de structuur erop.
Achterwand ga ik morgenochtend aan beginnen, vanwege de slechte muur (scheuren en allerlei plekken in het beton) gaat er eerst glasvezel op, en dan structuur. Plafond ook even schilderen en dan is dat iig klaar voor de plaatsing van de keuken vrijdag!

Dan nog een nieuwe/bredere vensterbank maken voor in het tussenmuurtje, en de laatste dingen afwerken, dan is dat ook weer klaar.

Reageren is niet mogelijk.