19-01-2014 Suzuki Ignis Sport gekocht

19-01-2014 Suzuki Ignis Sport gekocht

Voor sommigen waarschijnlijk een rare keuze, van een luxe Volvo naar zo iets, velen zullen de overstap dan ook moeilijk begrijpen. Maar voor mij is dit het stuk rijplezier wat ik miste, het is een stuk primitiever en spartaans, maar het gevoel is moeilijk te omschrijven. Mede ook door goeie ervaring met eenzelfde auto van een hele goeie vriend van mij en de dingen die we meegemaakt hebben, is dit een auto die mij toch altijd wel bijgebleven is.

Gisteren eerst bij een Suzuki Swift Sport wezen kijken, en die viel tegen. Qua rijden dan niet zozeer, maar toch een heel stuk beschaafder en daarin lijkt het ook niet dat je hard gaat. Maar technisch was die minder, rare slijtage op de achterbanden (wss voor en achter gewisseld gezien de stoeprandschade), remschijven op, distri.riem moest gedaan worden, etc. Achterbumper had een andere kleur. Maar ook miste ik toch wel ‘het gevoel’.

Daarna toch besloten om door te rijden richting Nijmegen, en tsja ik was eigenlijk direct verkocht:
suzuki ignis sport
Weliswaar het 2004 model, maar echt in absolute nieuwstaat. Motortje nog lekker vies dus niet overdreven gepoetst, aan de originele Enkei’s kon je wel zien dat hij wat ouder was (afbladderende lak, kwaaltje, gaan gecoat worden tzt) en hij had 1 klein parkeerdeukje die er nog uit gehaald gaat worden, maar verder echt heel netjes. Verder nog voorzien van een originele Sportuitlaat maar buiten dat heerlijk origineel.

Maar hij is dus uit 2004, net geen 52dkm oud, nieuw gekocht bij de vorige eigenaar van de dealer door een oudere dame (ja echt, afleverfoto’s gezien) die er jaarlijks niet echt heel veel mee reed maar wel heel zuinig op was. Jaarlijks zijn beurten netjes gehad bij dealer, alles keurig netjes in orde, echt super.
suzuki ignis sport
suzuki ignis sport
Ik kan niet zeggen hoe blij ik hiermee ben! Vrijdag ophalen en dan genieten!

Reageren is niet mogelijk.