04-01-2014 Beste wensen en verslag van mijn huisje

04-01-2014 Beste wensen en verslag van mijn huisje

Allereerst wil ik iedereen de beste wensen toewensen voor 2014, dat het een mooi en gezellig maar vooral ook leuk jaar mag gaan worden. Daarmee dat gezegd ook direct een goed voornemen uitvoeren.

Ik was jullie nog een verslag verschuldigd van mijn eigen huisje. Op donderdag 27 juni heb ik de sleutel gekregen en daarna ben ik in mijn vakantie druk geweest met schilderen en een hoop klusjes om het netjes te krijgen. Onderandere een muur van de badkamer zat vol met schimmel en zo nog een hoop dingen die gedaan moesten worden.

Dat dit verslag even heeft geduurd heeft er ook mee te maken dat niet alleen ik, maar in die periode ook mijn oma naar het verzorgingstehuis moest worden verhuisd en mijn moeder te horen kreeg dat pap wou scheiden. En buiten dat ben ik een maand of 3 heen en weer naar België geweest voor werk. Nu dat inmiddels eigenlijk allemaal achter de rug is, heb ik ook wat meer tijd voor mijn eigen dingen. Dus hierbij ook het beloofde verslag.

Allereerst, foto’s van mijn huisje:
huisje
huisje

Ik heb onwijs geluk gehad met dit huisje, maar het was wel uitgeleefd. Alles was vies, van schimmel onder de wastafel tot schimmel in de muur tussen de badkamer en de kamer waar het behang zowat letterlijk vanaf droop, maar ook een hoop slechte muren, een keuken die helemaal scheef hing, tuinhekje helemaal katsrot en sowieso een tuin waar al heel langs niks meer aan gedaan was. Dan ook nog eens enorme conifeer in de voortuin. Dus al met al een hoop werk maar wel heel leuk om te doen.

Allereerst schilderwerk, de restanten van de vorige eigenaresse:
huisje
huisje
Hier zie je ook hoe slecht de keuken er aan toe was:
huisje
Hier zie je al redelijk duidelijk de grote hoeveelheid schimmel die ik ben tegengekomen:
huisje

Wat foto’s van tijdens het schilderen en klussen, toch makkelijk als je zo lang bent:
huisje
huisje
huisje

Tussendoor ook nog wat aan de tuin gedaan, gesnoeid, onkruid tussen de tegels uit, etc:
huisje
huisje
huisje

Na een hoop gewit te hebben begon het er al beter uit te zien:
huisje
Eethoek voorzien van een eettafel:
huisje
Mijn slaapkamer:
huisje

Tuinhekje achter voorzien van 2 nieuwe palen met fatsoenlijke grondankers en nieuw hang en sluitwerk:
huisje
En wat aan de achtertuin gedaan:
huisje
huisje
huisje
Samen met een collega met een kettingzaag en jeep de metershoge conifeer in de vooruit eruit gehaald:
huisje
huisje

Muur tussen de badkamer en de woonkamer schimmelvrij en in de onderlaag:
huisje
Voorzien van kleur en nieuwe thermostaat:
huisje

De keuken ook opgeknapt, alles hangt weer en ook recht, is weer heel en netjes, voorzien van nieuwe grepen en voorzien van nieuwe kit:
huisje

De badkamer was ook een verhaal apart, daar was onlangs nog geschilderd (waarschijnlijk om de schimmel te verbergen aan de verhuurder) maar deze stond dus bol van de schimmel wat overal en nergens er doorheen kwam. Dit wat dus ook doorsloeg naar de kamer. En hier kwam ik ook de schimmel onder de wastafel tegen. De ventilator was niet goed en trok geen lucht meer aan dus die is vervangen. Ik heb alle kitranden vervangen, alles schimmelvrij gemaakt en opnieuw geschilderd, net zoals in de keuken 1001 gaten in de muur en tegels/voegen dicht gemaakt, etc. Ook kranen en tegels met puur azijn af staan en zitten schrobben om alle kalk aanslag er vanaf te krijgen. Maar het resultaat is weer een glimmende badkamer met schone kranen, mooie schone kitranden en sowieso een badkamer die weer fris ruikt.
huisje
huisje
Enige wat ik nog moet, is een douchescherm plaatsen. Ik heb hem staan maar nog niet de tijd gehad om hem te monteren. Vandaar dit douchegordijn. Daar komt dus nog een foto van.

Ook heb ik weer wat gordijnen en lampen gehaald, begint steeds meer op een huisje te lijken:
huisje

Na de badkamer en het schilderen van nog wat ruimtes in het huis ben ik vooral bezig geweest met de woonkamer in de richten en gezellig te maken. In de slaapkamer moet nog een koof geschilderd worden en in de hal moeten de deuren en de verwarming nog gedaan worden, deze zijn nu baby blauw… Maar dat komt van het voorjaar.

Wat foto’s van het inrichten van mijn huisje, allereerst mijn HT met een tv meubel die mijn broertje tijdens zijn opleiding in België opmaat heeft gemaakt voor mij:
huisje
Dit is echt wel het pronkstuk van mij kamer.

Een paar poefjes gekregen van een collega:
huisje
Met de toenmalige tuinstoelen waar ik toen op bivakkeerde.

De eethoek:
huisje

Twee luie stoelen gekocht, bijpassend bij de poefjes:
huisje

Een tijdelijk bed met mijn oude matras tot ik weer geld gespaard hebt voor een echt bed, toch wel lastig als je bijna 2 meter bent…
huisje
Samen met een stoeltje voor mijn kleding. Hier zie je ook mijn kledingkast voor een deel, deze heb ik van buurtjes uit Sittard overgenomen:
huisje

Een sfeerfoto van mijn vensterbank:
huisje

En als afsluiter nog wat foto’s van mijn tuin na een hoop nieuwe aanplant:
huisje
huisje
huisje
huisje
Samen met een ruime 100 bollen die ik gepland heb ben ik heel benieuwd hoe de tuin er van het voorjaar uit gaat zien.

Verder moet ik nog wat meubeltjes hebben en nog wat spullen, nu het weet wat rustiger is zal dat vanzelf wel komen, samen met nieuwe fatsoenlijke foto’s van alles.

Reageren is niet mogelijk.