01-06-2013 310dkm beurt

01-06-2013 310dkm beurt

Een goed begin van de maand, en alweer de nodige kilometers verder mocht de V weer voor de beurt.
310000 km volvo v40 1.9D
Ditmaal een kleine beurt. Oliewissel, wat dingen invetten en smeren, controleren maar met name een lekkage bij de EGR oplossen…

Maar ook was er een mistlamp kapot gegaan onderweg naar Anschau vorige week:
mistlamp kapot volvo v40
Hier zie je trouwens ook duidelijk de grote hoeveelheid steenslag die ik heb, en iemand die zo vriendelijk was om langs mijn sierstrip te rijden op de parkeerplaats… Nieuwe strip ligt als het goed is bij een spuiter dus dat komt binnenkort wel goed.

Nieuwe mistlamp erin, ziet er weer een stuk beter uit:
mistlamp volvo v40

Oliewissel was zo gedaan (wel gigantisch zwarte oude olie die eruit kwam), en toen begonnen aan de EGR. De pakking vervangen en de boel schoongemaakt, ook achter het blok en alles weer terug gemonteerd. Daar zijn we wel even mee bezig geweest. Nu maar hopen dat hij ook niet meer lekt!
egr volvo v40 1.9D

Binnenkort nog een nieuw klemmetje bestellen, dat is het enige. Er zat iets mee te trillen en dat bleek een airco leiding te zijn die uit zijn beugeltje was geschoten, terug geklikt maar na het starten schoot die weer los. Dus maar even tijdelijk vastgezet met een ty-rap voordat ie kapot schuurt of loopt te jutteren totdat ik een nieuw klemmetje heb opgehaald.
beugel airco leiding volvo v40
Verder is het best saai, hij is gewoon goed. Inmiddels bijna 70dkm ermee gereden in nog geen 2 jaar tijd, dus dat gaat wel hard.

Nog wat foto’s van de LED’s in de achterlichten, ik had eerst gewoon witte erin zitten, maar met dat rode glas was het ietwat oranje en ik had lichtlekkage, zie je hier wel op de foto:
led achterlicht volvo v40
Links de rode LED, en rechts de witte die er eerst in zat. Rood is veel mooier.

En dan twee foto’s van de achterkant met de met LED verlichte kentekenplaat:
led achterlicht volvo v40
led achterlicht volvo v40
Toch wel dik hoor, de LED’s van de kentekenplaat zijn wel echt fel ook in het echt. Maar wel mooi!

Reageren is niet mogelijk.