24-12-2012 Motorkap gepolijst

24-12-2012 Motorkap gepolijst

Zo, vandaag de stap naar machinaal polijsten genomen, veel ingelezen en veel tips/trucs en adviezen van Kaj gehad en daarmee vandaag begonnen met de motorkap. Deze was er vrij erg aan toe. Zomer vorig jaar een band over de motorkap en onder de auto door gehad met de nodige krassen tot gevolg. Heel veel steenslag waar natuurlijk niks aan te doen is, etc.

Eerst begonnen met het strippen van de waxlagen met allesreiniger en daarna wassen van de auto. Detailshots:
detailshots motorkap volvo v40
detailshots motorkap volvo v40
detailshots motorkap volvo v40
detailshots motorkap volvo v40
En onder de lamp…
detailshots motorkap volvo v40

Foto’s van tijdens het werken zijn gek genoeg mislukt. Maar ik ben begonnen met een witte 6 inch pad en Monello Raffini Mezzo Polish Cut 3.5/5 Gloss 3/5. Hierna per zachtere pad een snelheid langzamer en geĆ«indigd met een rode pad en Monello Raffini Finale Finishing Polish Cut 2/5 Gloss 5/5. Op sommige plekken heb ik in het begin zelfs 3 hits nodig gehad om een goed resultaat te krijgen. De krassen van waarschijnlijk een poetsstraat zijn er volledig uit, maar de diepere beschadigingen zijn voor 95% weg. Meer kreeg ik niet voor elkaar…
detailshots motorkap volvo v40
motorkap volvo v40
Detailshots zijn ook bij deze mislukt, scherpstellen vind ie niet meer zo leuk in macro stand…

Volgende poging word toch met een zwaarde polijstpasta denk ik, ik wist wel dat dit echt harde lak was, maar zo hard? Nondejuu…

Een shot van de beading de dag erop:
beading volvo v40

Reageren is niet mogelijk.