20-10-2012 Grote beurt en nieuwe remmen

20-10-2012 Grote beurt en nieuwe remmen

De V40 kruipt langzaamaan richting de 3 ton, en nu bij 290dkm was het wel nodig om hem een grote beurt te geven samen met wat reparaties. Aantal weken terug een hoop onderdelen besteld gehad, en vorig weekend begonnen met de grote beurt.

volvo v40

En dat was ook erg nodig. Brandstoffilter zat zowat dicht, die was dus minstens een keer overgeslagen, interieurfilter was ook goed vuil in 40dkm tijd en daarvoor in de plek is een koolstoffilter gekomen samen met een reiniging van de airco.

Gelijk ook nieuwe remvloeistof erin wat wel goed uitkwam aangezien vandaag de nieuwe remmen eronder zijn gekomen. Ik heb gekozen voor wat meer remkracht en bite als origineel met Hawk HPS remblokken en ATE Powerdiscs aan de voorzijde en gewone ATE’s aan de achterzijde samen met Goodridge RVS omvlochten remslangen.

Vandaag dus de boel vervangen, oude spul zat echt goed vast en sommige dingen braken dus ook af, rembeugels waren erg aangetast en hadden een hoop werk nodig voordat ze weer goed schoon en netjes recht waren. Maar uiteindelijk is het wel goed gelukt.

Naven schoon en ingevet:
achternaaf volvo v40
Remschijf achter erop
ate remschijf volvo v40
Remslang erop:
goodridge rvs remslang volvo v40
Blokken er tussen en voila, achter klaar:
remmen volvo v40
En voor hetzelfde riedeltje:
voornaaf volvo v40
remmen volvo v40
remmen volvo v40
Nu druk met inremmen, remkracht word bij iedere rembeurt steeds beter en het pedaal is lekker stug. Ben benieuwd als ik maandag heen en weer naar mijn werk ben gegaan hoe die dan remt!

Reageren is niet mogelijk.