26-09-2012 Korte antenne en controle V40

26-09-2012 Korte antenne en controle V40

Het is alweer een tijdje rustig met de V40, ik ben op dit moment druk bezig onderdelen te verzamelen voor de grote beurt. Dit weekend de V40 even op de brug gehad voor een check-up, ook vanwege wat olieverbruik:

volvo v40

Motorsteunen zijn hartstikke goed, blok ligt rotsvast, enige wat de trilling/resonantie kan veroorzaken is dat na het wisselen van de koppeling (toen is het mij ook pas opgevallen) het blok net niet goed uitgelijnd staat waardoor je dit krijgt. Tijdens de grote beurt maar even het blok losmaken en hopen dat hij zich dan wel goed zet, ik ben heel benieuwd.

Kraakje achterin is duidelijk de 2 kleine dwarsstangen per kant, de rubbers daarvan ingespoten met vet en het was even weg. Inmiddels kraken ze weer dus dat is er ook op de lijst bijgekomen, niet echt bijzonder voor de rest.

Wel 1 ding wat wat minder prettig was…
volvo v40 olielekkage
Jep, olie…

Motorafdekplaat erachter en toen was het al vrij snel duidelijk dat bij de EGR de boel echt goed smerig was…
Duidelijk, nieuwe pakking bestellen en een afdekplaatje, inlaat losgooien binnenkort en de boel eens goed schoonmaken, zal wel een hoop rotzooi zitten inmiddels. Eventueel dat ik nog een oil catch can bij de carterventilatie, die terug naar de inlaat gaat, er tussen zet zodat er niet weer allerlei rommel terugkomt. Dan blijft dat iig schoon en scheelt ellende straks.

Dan een mini mega mod, een korte antenne voor de V40. Ik ergerde mij namelijk al enige tijd aan de grote spriet. Aftermarket zijn het allemaal lelijke glimmende kortere antenne’s, maar ik heb er mij nu een van Citro├źn besteld op eBay:
citroen korte antenne

De standaard spriet:
volvo v40 antenne

En de korte:
volvo v40 korte antenne
volvo v40 korte antenne
En ja, het rubber rond de antenne voet is lelijk (geraakt met polijsten) maar daar kun je ook een nieuwe voor krijgen op eBay (niet via de dealer).

Reageren is niet mogelijk.