08-09-2012 V40 uit laten lezen

08-09-2012 V40 uit laten lezen

De V40 heeft een tijdje wat minder aandacht gekregen, de grote beurt zat er aan te komen en er moesten wat onderdelen vervangen worden (remmen rondom, intercooler, achterste motorsteun vanwege olielekkage toen ik hem kocht, etc), dus vandaag de eerste stap gezet voor de grote beurt. Een afspraakje bij de dealer om hem uit te lezen.


volvo v40 uitleesrapport
Dit was alles!

1 oude code van waarschijnlijk een stoel waar de stekker even slecht contact heeft gemaakt, van de airco opnieuw ingeregeld en ik merk eigenlijk geen verschil. Maar foutmelding kwam niet terug, dus dat is goed. Gloeibougies, sja wel een foutmelding maar waarschijnlijk omdat er 1 minder word, hij start veels te goed (ook van de winter) dat die vervangen moeten zijn. Na het resetten kwam die ook niet direct terug. Systeemrelais is dat hij een keer te lang op contact heeft gestaan en toen niet meer wou starten, dan blokkeert ie hem, niet veel spannends dus.

Dit is bijna wennen, een auto die na 40dkm (en bijna 3 ton op de klok) nog zo goed rijd.

Wel omdat ik vind dat hij ietsie minder lekker loopt een flesje diesel reiniger meegekregen, die er binnenkort indoen als de tank half leeg was, was het advies, leegrijden, voltanken en dan over een week of 2 eens kijken of we de grote beurt kunnen doen in het weekend.
innotec diesel cleaner

Ook zijn de voorbanden bijna op, dan kunnen binnenkort de BBS’jes gespoten worden en voorzien van nieuwe banden, als ik onderdelen voor de beurt ga bestellen dan bestel ik gelijk nog wat spullen voor de xenon lampen mee, kunnen die er ook eindelijk eens in.

Reageren is niet mogelijk.