28-03-2012 Xenon V40 en poetswerk 440

28-03-2012 Xenon V40 en poetswerk 440

Van het weekend de 440 eens goed gepoetst. Begonnen met een combo van allesreiniger en sop om de auto goed schoon te krijgen. De velgen gedaan met een sopje en velgenreiniger, en toen begonnen met kleinen.

Her en der wat steenslag en plekjes bijgewerkt:
volvo 440

En toen helemaal gepolijst, weer gewassen, gedroogd, gewaxed, bumperstrips, sierlijsten en ander strips ingevet tot die ook weer netjes zwart waren. Resultaat is echt verbluffend!
volvo 440

Zo dof was hij na de vorige keer na hem alleen te hebben gewassen:
volvo 440
Amper glans…

En nu:
volvo 440
volvo 440
Ik had nooit verwacht dat hij zo netjes zou worden! Auto is 19 jaar en dan nog zo strak, verbazingwekkend.

Nog even een close upje:
volvo 440

En vandaag eindelijk mijn Xenon reflectors kunnen ophalen, een was al vrij snel klaar, alleen de ander die gebroken was op de rand was niet te repareren. Dus voor het nette een andere reflector gezocht. Uiteindelijk via mijn Werk een gesneuvelde koplamp te pakken kunnen krijgen waarvan de reflector nog heel was. Alleen van deze lamp was de hoogte verstelling professioneel gesloopt en in plaats van een plastic scharniertje zat er een dot kit in…
volvo v40 xenon stelschroef
volvo v40 xenon scharnier

Die heb ik toen er netjes uit gekregen en naar de verchromer gebracht. Helaas hebben ze deze 3x opnieuw moeten doen omdat de coating niet strak genoeg werd. Hij is nu nog iets minder strak als de andere kant, maar goed. Kleur verschil van beiden tegenover origineel is ook licht aanwezig, het is wat geliger. Maar het valt niet eens zo op.
volvo v40 xenon reflector
volvo v40 xenon reflector
Hier de ingepakte reflector, zo ziet hij er ook achter glas uit, de gelige tint valt bijna helemaal weg:
volvo v40 xenon reflector
Losse spiegels, het grote verschil tussen de halogeen en de xenon lampen, de reflector met de aansluiting en deze speciaal. Vandaar ook het kenmerk D2R.
volvo v40 xenon reflector spiegels

Hier de ‘mindere’ kant:
volvo v40 xenon reflector

En hier zie je het verschil met de strakke kant:
volvo v40 xenon reflector

In totaal ben ik een 360 euro kwijt geweest, 180 euro per kant, wel veel geld.
Maar de reflectoren zijn niet te krijgen en één nieuwe lamp is al veel duurder als ik nu in totaal voor alles heb betaald. Henrie Hartogs onwijs bedankt voor de service, top!

Reageren is niet mogelijk.