10-09-2011 GROM audio module

10-09-2011 GROM audio module

Vandaag eindelijk de GROM audio module binnen gekregen, en ook direct gemonteerd.
grom audio module volvo
Dus toen kon het dashboard weer open. Geluk is dat ik een Parrot module erin hebt zitten waar al aftakkingen voorbereid zitten voor de geschakelde 12V en de massa. Hiervan heb ik de stekkertjes afgeknipt, en ook van de massa het stekkertje op de kabel van de GROM module, om de boel aan elkaar te solderen. Een betere verbinding kun je niet krijgen.

Mijn steun en toeverlaat:
grom audio module volvo
En solderen maar:
bekabeling aansluiten grom audio module volvo
Netjes afgewerkt:
bekabeling aansluiten grom audio module volvo
Op deze foto zie je dat ik een geschakelde 12V gebruikt had, dit omdat ik wou voorkomen dat als deze module continue aan stond de accu werd leeg getrokken.

Maar als je de module geen continue 12V geeft, is hij iedere keer zijn geheugen kwijt. Dit heb ik dus omgewisseld:
bekabeling aansluiten grom audio module volvo
Als je nu het contact uitzet, dan blijft de usb stick een paar seconden knipperen waarna hij ook uitgaat, dus dat betekend dat ook de module ook uitgaat. Ideaal dus!

De module zelf ziet er zo uit trouwens:
grom audio module volvo
Deze heb ik op een schotje geplakt achter de middenconsole, zit hij uit de weg en je kunt er relatief nog makkelijk bij, als je een beetje dunne handen hebt of lange vingers zoals in mijn geval.

Laatste spullen terug gemonteerd en de usb kabel netjes weggewerkt:
usb kabel grom audio module volvo
usb kabel grom audio module volvo
En het werkte ook nog eens in een keer.
grom audio module volvo
parrot ck3200ls volvo
Misschien dat ik die usb kabel nog ergens anders wegwerk, daar moet ik nog even over denken/naar kijken.

Over de lichte ruis waar ik bang voor was na het lezen van een aantal verhalen over de module, dat is er inderdaad. Als je geen muziek op hebt staan en het volume staat flink open, dan hoor je heel zachtjes een lichte ruis. Absoluut niet storend, maar als mensen dit ermee hebben bedoeld, dan vraag ik mij af waar sommigen zich druk over maken.

Ik heb 1 hoofdmap aangemaakt zoals in de handleiding omschreven stond: ‘1-favorieten’.
Hierin zitten een honderdtal nummers en deze verdeelt hij zelf keurig over een aantal ‘CD’s’, 99 nummers per stuk. Werkt perfect!

Update 11-9-2011

Omdat de usb kabel mij toch niet helemaal naar mijn zin zat, ben ik vandaag maar verdergegaan.

Middenconsole eruit gehaald, het was even zoeken maar het bleek uiteindelijk maar met 4 schroeven vast te zitten. Gelijk even gezogen daar, was ook wel nodig. Gelijk ook even maar de rest van de auto meegenomen, ik was toch bezig.
middenconsole volvo v40
Usb kabel doorgetrokken van onderuit de pook tot richting handrem:
usb kabel grom audio module volvo
En netjes de kabel opgebonden zodat hij niet in de weg ligt bij de handrem:
usb kabel grom audio module volvo
De middenconsole heeft achteraan een vakje zitten onder de armsteun, met in de bodem een 2 kleine sleufjes in het midden met daarnaast 2 schroeven zitten, hiervan heb ik het voorste sleufje wat uitgevijld zodat de usb kabel er precies doorheen kon:
usb kabel grom audio module volvo
Na het terug monteren ziet dit er zo uit:
usb kabel grom audio module volvo
Stukken beter zo!
dashboard volvo v40

Reageren is niet mogelijk.